PUBLICITAT

Lluís Marín entrenarà amb l'equip francès el pròxim curs

  • Es desvincula de Pere Goicoechea «perquè em falta alguna cosa per assolir els objectius»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Visa, Marín i al fons Goicoechea, ahir en la roda de premsa a la FAE Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha arribat a un acord amb la seva homòloga francesa perquè Lluís Marín pugui entrenar amb el seu combinat nacional de surf de neu la pròxima temporada, en un conveni similar al que existeix amb Mireia Gutiérrez i en el seu dia, amb Roger Vidosa.

Això vol dir també que, obviament, deixarà de tenir com a entrenador a Pere Goicoechea, després de 14 anys de feina amb ell. La seva relació sempre ha estat i és fantàstica, tant en el vessant professional com en el de l'amistat i per això totes les parts van deixar clar ahir que la decisió ha estat presa de mutu acord. «Feia falta un cop d'efecte i esperem que això faci que les coses surtin», va admetre ahir el seu ja extècnic. Un discurs en una línia similar a la de Marín, qui va assegurar: «Una decisió així era necessària. Ho he après tot amb ell però em falta alguna cosa i espero que aquest canvi ajudi a assolir els objectius». En aquest aspecte, el surfista andorrà va voler aclarir que no s'havia estancat: «Al contrari, sé que encara tinc marge de progressió. Aquest any no he pogut demostrar el meu potencial, marcat per la lesió a Arcalís i per això sé que hi ha molt treball a fer».

Ara tindrà més mitjans, com va dir Goicoechea «més control de totes les coses» però el seu ja exentrenador també va incidir en què «la pressió també caurà tota en ell». Segons va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa: «L'equip francès té un entrenador nou [Kevin Strucl], un gran equip i una bona estructura. Potencial i bon programa, que és el que ens interessa».

Allà tindrà entre els seus companys el medallista que va aconseguir l'or olímpic a Sochi, Pierre Vaultier, amb qui Marín ha fet una gran amistat. Serà un company de luxe que ja ha tastat la glòria i que, per tant, el pot ajudar a millorar resultats. Perquè aquesta temporada ha estat marcada per la lesió a Arcalís al gener, que va tirar per terra un final marcat per la gran cita olímpica. Va començar amb un cinquè lloc a Montafon en Copa del Món, però la lesió a l'espatlla només li va permetre fer quatre proves i acabar el 23è en el rànquing, molt lluny del top-15 que va fer l'any passat. «Hi havia una bona planificació i va gestionar molt bé la feina física per arribar en el millor estat de forma a Sochi. Però Arcalís va marcar un abans i un després. Aquella caiguda li va marcar tota la temporada», va assegurar Visa.

EL 27 DE MAIG COMENÇA DE ZERO / Marín encara arrossega molèsties físiques de la lesió a l'espatlla però això no serà un impediment per començar la pretemporada del curs 2014-2015 el pròxim 27 de maig. Els primers deures seran exclusivament de treball físic, que segons va matisar el surfista els farà al Principat. Al juny farà alguna estada de pocs dies, al juliol i agost continuarà treballant el físic i a partir del setembre tornarà a fer estades de més temps, uns quinze dies. «M'agrada aquesta planificació», va dir amb satisfacció un Marín que només té 25 anys i molt temps per assentar-se entre els millors de la modalitat de boardercross.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT