PUBLICITAT

La Policia incauta 24 quilograms d'haixix destinats al mercat intern

  • Dos homes i una dona ingressen a la presó per un presumpte delicte contra la salut pública
  • Posada a la venda al detall, la resina de cànnabis podria assolir un valor de més de 300.000 euros
JR. BAIGES / G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'haixix segrestat per la Policia dissabte passat, 240 tauletes de 100 grams cada una que sumen 24 quilos, i que el Cos va mostrar ahir als mitjans. Foto: TONY LARA

la Policia va anunciar ahir en roda de premsa que dissabte passat havia intervingut 24 quilos d'haixix destinats al mercat interior. «Es tracta de la quantitat més important confiscada per la Policia d'Andorra, que anava íntegrament destinada al mercat intern andorrà», va explicar Sergi Medina, portaveu de la Policia. I va afegir que «la intervenció es va fer dissabte passat després d'unes setmanes d'investigació en el marc d'una operació de lluita contra el tràfic d'estupefaents». De fet, una vegada posada al carrer, la droga confiscada podria assolir un valor superior als 300.000 euros, tot i que la Policia no es va voler pronunciar sobre la valoració dels 24 quilos de mercaderia il·legal requisada. La troballa consta de 240 tauletes d'haixix d'uns 100 grams cada una, i Medina no va poder donar detalls sobre el segrest perquè «la investigació està judicialitzada i el batlle n'ha decretat el secret sumarial».

Presó preventiva / No obstant això, poques hores després de la roda de premsa, la Policia va informar en un comunicat que havia procedit a la detenció de tres persones, el mateix dissabte 17 de maig. Es tracta de dos nois andorrans de 26 anys i d'una noia resident de 28 anys, que van ingressar ahir a un quart de tres de la matinada al centre penitenciari, després que el batlle els decretés presó preventiva per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons va poder saber EL PERIÒDIC, dos dels inculpats són parella. Es tracta d'un dels nois i la noia que viuen a la Cortinada, mentre que l'altre noi viu a la Massana.

La investigació / Medina va explicar que el Cos de Policia havia fet un seguit de vigilàncies i investigacions exhaustives amb l'objectiu de localitzar i identificar un dels punts de venda de resina de cànnabis més importants del país. I va insistir en que «l'actuació i intervenció del Cos de Policia ha permès la desarticulació d'una important xarxa de venda i distribució».

No obstant això, va matisar que «tots els indicis apunten que des del gener passat, la mateixa organització hauria pogut distribuir una important quantitat d'aquest producte estupefaent». I va reiterar que «la investigació encara està oberta però se'n fa càrrec la policia judicial ja que el batlle l'està instruint i ara per ara, n'ha decretat el secret sumarial». Per tant, «no podem informar sobre cap més aspecte de la investigació mentre no s'aixequi el secret de sumari», va sentenciar Medina, que va argumentar no estar autoritzat a donar més detalls sobre el segrest de la droga, «trobada per la secció d'investigació criminal». El fet que el batlle hagi decretat secret sumarial i les poques informacions fetes públiques, indiquen que la investigació encara és viva, i que segurament no es descarten més diligències i fins i tot, més detencions relacionades amb aquesta xarxa de tràfic de substàncies íl·licites.

Per últim, Medina va recordar dos grans decomisos d'haixix a la frontera hispanoandorrana. «Les dues intervencions es van fer gràcies a l'olfacte d'un gos policia que va detectar 28 quilos de droga destinats però, al mercat italià, i 19 quilos més, destinats al mercat anglès, amb pocs anys de diferència, però», –va afegir– «mai havíem intervingut una quantitat com aquesta destinada exclusivament al mercat andorrà».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT