PUBLICITAT

La col·lecció de Crèdit Andorra surt per primera vegada del país

  • S'exposa fins a l'1 de juny a la Fundació Carlos de Amberes de Madrid
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'exposició madrilenya de Crèdit Andorrà s'ha titulat Artistas de la Escuela de París y colección de relojes singulares Foto: CREDIT ANDORRÀ

rèdit Andorrà presenta per primera vegada fora d'Andorra part del seu fons d'art en l'exposició Artistas de la Escuela de París y colección de relojes singulares del fondo de arte de Crèdit Andorrà. La mostra, organitzada per commemorar el 25è aniversari de Banco Alcalá, filial de banca privada a Espanya del Grup Crèdit Andorrà, pot visitar-se des d'ahir i fins a l'1 de juny a la seu de la Fundación Carlos de Amberes, a Madrid. L'exposició està dividida en dues parts. D'una banda, recull una mostra d'obres d'artistes espanyols de diferents generacions que van donar lloc a la corrent pictòrica coneguda com a Escola Espanyola de París, entre els quals hi ha Joaquim Sunyer, Pablo Picasso, Isidre Nonell, Marià Fortuny, Ramon Casas i Pere Pruna, entre d'altres. D'altra banda, exposa rellotges singulars que per les seves característiques tècniques i prestacions són exemplars únics de gran originalitat i difícils de trobar i de veure. Totes les obres pertanyen al fons d'art de Crèdit Andorrà i han estat cedides a Banco Alcalá per a l'ocasió. Amb motiu de la inauguració de l'exposició, Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, va declarar que «el fons d'art de Crèdit Andorrà, un dels més destacats en el seu àmbit, és l'expressió de la voluntat que des de sempre ha tingut el nostre Consell d'Administració de fomentar i divulgar la cultura i l'art. El conjunt d'obres s'han seleccionat al llarg d'una mica més de 25 anys, els mateixos que té Banco Alcalá, amb qui compartim la voluntat d'estimular la cultura». Crèdit Andorrà ha publicat per a l'ocasió un catàleg amb l'obra que penja a Madrid.

Pel que fa a la secció diguem-ne pictòrica, l'exposició inclou peces d'interès excepcional com ara un Paisatge de Carles Casagemas, l'amic íntim de Picasso traspassat als 20 anys d'edat que va deixar una obra brevíssima i, per això mateix, molt apreciada. Però per visitar elfons d'art de Crèdit Andorra no cal ni molt menys desplaçar-se fins a Madrid. Des del juny del 2013 la tenim a un sol clic de distància: va ser aleshores quan l'entitat va estrenar la galeria virtual (www.art.creditandorra.com), on pengen un centenar d'obres de la pinacoteca: el gros de la col·lecció d'art català més –atenció– la torna dels dos Viladomats de la col·lecció: Sant Josep i la vara florida i L'Adoració dels pastors. Per cert, tampoc no els vagin a buscar al pis noble de la seu de Crèdit Andorrà, aquests dos últims olis, perquè Viladomat és ni més ni menys que el pintor del Tricentenari –del 1714, s'entén– i les dues teles han estat cedides per a una de les exposicions que li consagren cinc institucions catalanes. Els Viladomats andorrans es poden contemplar des del 10 de maig, fins al 24 d'agost i sota el títol, El pintor Antoni Viladomat (1678-1755). Redescobertes, al museu de Mataró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT