PUBLICITAT

La selecció debuta davant una desconeguda Irlanda

  • Demà tindrà com a rival Azerbaidjan i divendres Illes Fèroe, la favorita
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pifarré, a l'esquerra, president de la FAH Foto: EL PERIÒDIC

L'IHF Trophy sub-20 2014 comença avui amb la primera jornada de la lligueta inicial. Els vuit combinats es podran veure en acció al Poliesportiu d'Andorra, des de les quatre de la tarda fins ben passades les nou del vespre. La tricolor debutarà en l'últim partit, el de les vuit, en un mateix horari que demà i divendres per assegurar-se de què pot assistir gent al pavelló sense que la feina sigui un impediment.

Entre la poca vida que té l'handbol a Andorra i la impossibilitat de trobar vídeos dels rivals, que com el Principat són països emergents en aquest esport, no hi ha cap referència dels altres equips. Només per tradició, tot apunta a que Illes Fèroe és la gran favorita «pel fet d'estar a Dinamarca», segons va avançar Gerard Pifarré, president de la Federació Andorrana d'Handbol (FAH).

La resta, una incògnita total. Per això avui el debut és contra una desconeguda Irlanda, que per dimensions i habitants hauria de ser temible però que a nivell esportiu es preveu més igualtat. Els jugadors andorrans arriben a la cita després de fer entrenaments setmanals des del Nadal, amb l'afegit de que tots juguen competició en la Lliga Catalana. Per això el tècnic, Manel Mañas, assegura que «no hi a límits» en els objectius però que per sobre de qualsevol resultat, «donarem la talla».

El premi en aquesta l'IHF Trophy Andorra és que el guanyador té plaça assegurada en la fase final del Mundial. Només els dos primers de la lligueta –desglossada en dos grups– passaran a semifinals, que es jugaran dissabte. Diumenge es viurà una última jornada amb la final i prèviament es disputaran les finals de la lliga escolar andorrana per a nens d'entre 8 i 12 anys, que ha aplegat uns 60 participants.

La FAH aprofitarà aquest torneig de països emergents per fer un curs d'arbitratge i d'entrenadors. Cada selecció aportarà dos col·legiats i dos tècnics per intercanviar i actualitzar-se en coneixements. Competir, però també aprendre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT