PUBLICITAT

La Policia efectua el decomís més important de la seva història amb 24 kg d'haixix destinats al mercat interior

  • Les anteriors operacions de gran rellevància van tenir lloc el 1992 i 1994
20052014-POLICIA
La droga incautada. Foto: TONY LARA
La Policia ha realitzat l'operació antidroga més important des de la creació del cos, amb un decomís de 24,2 quilograms d'haixix que estaven destinats al mercat interior del país. Tot i que la investigació es troba judicialitzada i sota secret de sumari i la Policia no ha pogut donar detalls, sí que han confirmat que hi ha hagut detinguts del país, i que feia 'unes quantes setmanes' que el Cos treballava en aquesta investigació, que va desembocar en el decomís, aquest 17 de maig. El portaveu de la Policia, Sergi Medina, també ha informat que la Policia andorrana hi ha actuat de manera independent, sense el suport de cap cos de l'ordre estranger.

El passat dissabte 17 de maig la Policia va efectuar l'operació antidroga més important de la seva història, amb l'eradicació d'una xarxa de delinqüents i un decomís de 24 quilograms d'haixix. Segons ha explicat el portaveu del Cos de la Policia, Sergi Medina, aquesta investigació va desembocar en el decomís de droga destinada al mercat interior, i per aquest motiu se li dóna una gran importància. A més, Medina ha assenyalat que 'amb l'eradicació d'aquesta xarxa de delinqüents hem pogut desarticular un punt de venda de droga molt importat del nostre territori'.

La Policia ha detingut tres persones en l'operació antidroga realitzada el 17 de maig que ha comportat el decomís de 24 quilograms d'haixix. En un comunicat de premsa, la Policia ha ampliat la informació facilitada aquest dimarts a la tarda, i ha comunicat que els detinguts en l'operació són dos homes andorrans de 26 anys i una dona resident espanyola de 28 anys. A més, la Policia comunica que la investigació va comportar 'un seguit de vigilàncies i investigacions exhaustives amb l'objectiu de localitzar i identificar un dels punts de venda de resina de cànnabis més importants del Principat'. La Policia ha recordat que es tracta de la quantitat més important confiscada per la Policia d'Andorra, que anava destinada íntegrament al mercat intern andorrà.

El portaveu de la Policia, Sergi Medina, ha reconegut que hi ha hagut altres operacions en què s'han decomissat grans quantitats de droga, però que aquesta és la més important perquè el material s'adreçava al mercat intern. Per aquest motiu han destacat que a més d'eliminar el punt de venda s'hagi aconseguit treure del mercat tot aquesta quantitat d'haixix.

Les anteriors operacions de gran rellevància van tenir lloc el 1992 i 1994. La primera, amb un decomís de 28 quilograms es va produir a la frontera del riu Runer, i es va descobrir amb l'ajuda d'un gos ensinistrat, però la droga estava destinada al mercat italià. L'operació del 1994 també es va dur a terme al punt fronterer, amb l'ajuda d'un gos ensinistrat i es van trobar dinou quilograms que es dirigien al mercat anglès.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT