PUBLICITAT

El TS rebaixa dos mesos la pena a un lladre búlgar

  • El seu lletrat, que demanava l'absolució, recorrerà al Constitucional
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

El Tribunal Superior ha esttimat parcialment el recurs presentat per dos homes de nacionalitat búlgara, declarats culpables per Corts de diversos furts al Principat entre el novembre i desembre del 2012. En la sentència dictada ahir, i malgrat que se'ls segueix considerant culpables, se'ls ha reduït una part de la pena. Concretament, una reducció de dos mesos de presó a un d'ells i de cinc anys d'expulsió del país (se li havia imposat una pensa de dos anys i cinc mesos i 20 anys d'expulsió) i de deu anys d'expulsió del Principat al segon (se li havia imposat 20 anys). Així, el primer d'ells haurà de seguir intern a la Comella. Pel que fa al segon, ahir no es va presentar a la resolució de la sentència. Ja es troba en llibertat després de complir una pena de 15 mesos.

Just després de conèixer la decisió del Tribunal Superior, el lletrat defensor va anunciar que recorrerà al Constitucional. Considera que s'han vulnerat els drets dels seus defensats i que la Policia va manipular al seu moment proves per tal d'inculpar-los de tots els furts comesos durant aquell període, «només perquè tenen antecedents penals». En demana l'absolució.

Durant la vista, el Ministeri Fiscal va assegurar que un dels dos homes va cometre cinc furts entre el 26 i el 27 de novembre del 2012 a immobles d'Escaldes i d'Andorra la Vella, i que posteriorment va tornar al país el 10 de desembre amb el seu company per cometre cinc robatoris més, en aquest cas a Escaldes i a Encamp, on van ser detinguts. En algunes ocasions es van endur diners joies (es desconeix on està tot el que haurien robat), i en d'altres marxaven abans de poder accedir a l'immoble en ser descoberts. Durant la vista alguns testimonis van fer descripcions d'homes que coincidien amb les dels acusats.

El modus operandi, segons la fiscalia, era forçar les portes amb eines com una clau anglesa. Unes eines que s'haurien localitzat a un contenidor de brossa, prop d'un dels immobles d'Encamp que va patir robatoris. Precisament és el modus operandi el que va causar major controvèrsia. Segons l'advocat defensor, no hi ha proves i no s'ha pogut demostrar que aquelles eines eren seves. Fins i tot es va aventurar a exposar que «la policia va mentir» en la localització d'aquestes eines, i que a més a més va coaccionar els testimonis perquè reconeguessin els acusats durant els reconeixements fotogràfics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT