PUBLICITAT

L'Andorra demana al Govern jugar el pròxim curs a l'Estadi Nacional

  • El club tricolor vol parlar amb el BCA per quadrar horaris i oferir tardes esportives els dissabtes
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La junta gestora de l'Andorra amb España al capdavant- segon per la dreta- en un dels primers actes que va fer, l'octubre passat al Casal. Foto: ÀLEX LARA

L'FC Andorra està immers en la lluita per eludir el descens. Depèn de sí mateix per mantenir-se a la Primera Catalana però és cert que la lluita és delicada. D'això n'és conscient el cap de Govern, que el dissabte passat va decidir anar a Aixovall com un aficionat més en el partit contra el Torreforta, que va acabar amb derrota per 1-3.

Toni Martí va aprofitar per baixar als vestidors després del matx i fer una visita a la plantilla que dirigeix Justo Ruiz. Va proferir un discurs breu centrat principalment en encoratjar els jugadors i animar-los a fer un esforç per salvar la categoria i, sense dir res, donar la tranquil·litat al club de què té el suport del Govern. Qui no va desaprofitar la presència de Martí va ser Lluís España, qui entre d'altres coses va preguntar-li sobre el futur d'Aixovall. «L'únic que em va respondre és que es continua parlant amb el propietari per d'arreglar la situació i que l'aspecte econòmic està sent una trava».

España, però, li va proposar una altra cosa: que l'Andorra jugui la pròxima temporada al futur Estadi Nacional. «En cap moment em va dir que no; al contrari, diu que mirarà si és factible». El màxim mandatari de l'entitat tricolor va deixar clar que no se solaparien horaris amb el VPC –«ells juguen els diumenges i nosaltres els dissabtes», va recordar– i que fins i tot podrien posar-se d'acord també per entrenar-hi.

Els plans de l'Andorra de jugar a l'Estadi Nacional no acaben aquí. La junta veu amb bons ulls la idea de parlar també amb el BC Andorra –sempre i quan es confirmi el seu ascens a l'ACB– per proposar-li oferir als aficionats tardes esportives de futbol i basquet quan els dos equips coincideixin a jugar com a locals un mateix dissabte, com una solució per tenir una major assistència de públic. «És qüestió de fer coincidir el final d'un partit amb l'inici d'un altre però encara no hem parlat amb ells», va deixar clar España.

ELS PROBLEMES AMB LA CASS / El president de l'Andorra també va parlar amb Martí d'altres aspectes no esportius com és el cas del deute que té l'entitat tricolor amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), valorat en uns 25.000 euros.

Poc més de la meitat d'aquest dèficit prové de la temporada 2012-2013, en la qual tota la plantilla tret d'Ildefons Lima no estava donada d'alta; fa un temps que la parapública reclama aquests diners i també la liquidació de quatre persones més que sí que estaven cotitzant, entre elles Emili Puig: «El vam trucar per veure què passava amb allò i ens va respondre que no va poder donar de baixa a ningú perquè estava a la presó», va detallar España. L'altra meitat correspon, segons el president, a un acumulat d'anys anteriors.

«No tenim els diners i tampoc hem d'assumir una mala gestió de la junta anterior. Això és el que li he dit al cap de Govern», va dir el president abans d'afegir: «La intenció es pagar i per això li he demanat [a Martí] que ens ajudi a que tinguem alguna facilitat alhora pagar».

PROBLEMES AMB EL BANC / La caixa de l'Andorra està buida i de fet, el màxim mandatari afirma que ha posat «més de 100.000 euros» de la seva butxaca en els vuit mesos que porta al capdavant. Segons va admetre, el banc tampoc està ajudant a sortir del pou: «Diuen que devem 150.000 euros però no ens deixen veure els comptes i ens exigeixen que paguem, quan l'anterior junta tenia un aval al qual li pot reclamar tot». Fa no gaire el club tricolor va rebre 22.000 euros dels 120.000 de la subvenció del 2014, però el banc se'ls ha quedat. I quan estigui al dia amb la CASS, rebrà els 100.000 restants... Si és que el banc no s'interposa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT