PUBLICITAT

El Festival de Música Antiga es consolida en la seva 4a edició

  • El certamen dels Pirineus programa 37 concerts en 22 municipis diferents
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Roda de premsa de presentació de la 4ª edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus Foto: ACN

El Festival de Música Antiga dels Pirineus amplia la seva dimensió i incorpora tres municipis nous, en concret, Besalú, Ripoll i Bossòst per acollir els 37 concerts programats amb motiu de la 4a edició. La catedral de Santa Maria d'Urgell (La Seu d'Urgell), el Santuari de Queralt (Berga), l'església de Sant Esteve (Sorre-Sort) o l'antic Hospital de Sant Julià (Besalú) són alguns dels espais patrimonials destacats que faran de seu a les nombroses actuacions preparades per les dates del 19 de juny al 20 d'agost.

Entre els actes més destacats hi ha l'actuació emmarcada en el tricentenari del 1714 que ja es va fer l'any passat, La Missa Scala Aretina interpretada per La Grande Chapelle, segons va informar l'ACN.

61 compositors / La 4a edició del FeMAP tindrà obres d'un total de 61 compositors (25% dels quals són catalans) i posarà a la venda 6.500 entrades pels diferents concerts que s'organitzaran en els municipis següents: Bossòst, l'Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, La Torre de Capdella, Sort, El Pont de Suert, La Pobla de Segur, Tremp, La Seu d'Urgell, Ordino, Andorra la Vella, Puigcerdà, Estamariu, Alp, Bagà, Guardiola de Berguedà, Avià, Berga, Belida i Besalú.

La inauguració del FeMAP 2014 la farà l'Escolania de Montserrat i la cloenda, un artista que encara no havia passat mai pel festival i que pel director Josep Maria Dutrèn és un «honor que estigui aquí», el compositor i músic Jordi Savall.

Tot i que Dutrèn no va voler destacar cap actuació per damunt d'una altra, si que va admetre que, encara que ja s'hagués fet l'any passat «potser la més important a causa de l'any en què estem, la simbologia que conté, i la magnitud de l'obra és la Missa Scala Aretina de Francesc Valls».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT