FC Lusitans i UE Sant Julià disputaran la final esperada

• Els dos grans de la Lliga que encara no tenen la classificació per a Europa es jugaran el bitllet a una carta
SANT JULIÀ DE LÒRIA / ANDORRA LA VELLA

A l'esquerra, el jugador del Sant Julià Aguilar contra l'FC Santa Coloma. A l'esquerra, Cristian Martínez, ahir. Foto: FAF / SÍLVIA CASALS

Els dos favorits han complert els pronòstics i jugaran la final que s'esperava de la Copa Constitució 2014. Això vol dir que el torneig del KO donarà amb tota seguretat la tercera plaça andorrana per jugar competició europea l'estiu que s'aproxima, descartant la possibilitat de que anés el tercer classificat de la Lliga, la UE Sant Julià (això passava perquè primer o segon guanyessin la Copa).

El conjunt lauredià va empatar ahir 2-2 davant el campió de Lliga FC Santa Coloma i va fer bo el triomf per 3-0 de l'anada mentre que l'FC Lusitans va tornar a guanyar 1-2 contra la UE –segon a la lliga–, després del contundent 4-0 en el primer partit. La plaça per a la Europa League que queda vacant es definirà el diumenge vinent 25 de maig, a les 17.00 hores a l'Estadi Comunal.

Cap dels dos va haver de patir per guanyar-se l'accés a la final. El Lusitans va obrir la jornada futbolística d'ahir al migdia al Comunal. La UE havia de remuntar quatre gols però ja al minut 5 se li va posar l'eliminatòria encara més coll amunt gràcies a un gol de Cristian Martínez, que ja en l'anada havia aconseguit un doblet i que ahir va tornar a repetir, marcant el 0-2 al minut 32.

Amb aquest resultat es va arribar al descans i en la segona part, sense cap al·licient i els dos equips jugant a baixes revolucions, el quadre colomenc va buscar el gol de l'honor i el va trobar mitjançant Jordi Rubio, en un colze a colze amb Ferran Pol que va culminar driblant el porter i marcant a plaer al minut 57.

El Sant Julià va viure uns primers minuts de desconcert en l'altra eliminatòria però Alejandro, Marc Pujol i Blanco van perdonar les bones ocasions que va tenir l'FC Santa Coloma i en la primera aproximació laurediana superada la mitja hora de joc, Israel es va recargolar dins l'àrea i va batre Ivan Monteagudo amb un xut ras i creuat. El mateix jugador va aprofitar una assistència de Molina quan es complia el minut 45 per marcar de cap el 2-0 amb què es va arribar al descans.

La segona part va ser per al campió de Lliga, que necessitava una quimera en forma de cinc gols per igualar l'eliminatòria. Marc Pujol va encertar amb una rematada de cap en planxa i un penal per empatar. Així va acabar el partit que deixava com a finalistes Lusitans i Sant Julià.

L'INTER CONTINUA A PRIMERA / L'Inter d'Escaldes les tenia totes per continuar un any més a Primera, perquè jugava la tornada de la promoció d'ascens amb el subcampió de Segona, el Jenlai, i partint amb un clar avantatge de 4-0 en l'anada. Ahir l'Inter va tornar a guanyar per 2-1 tot i que va haver de remuntar un gol en contra, marcat per Pajares al minut 36. En la segona part, amb el Jenlai llançat a l'atac en busca del miracle, André Marinho i Marc Andrés van capgirar el marcador.