El VPC guanya amb claredat el títol de la Copa Pirineus

• Els andorrans s'imposen a l'US Luzechoise per un contundent 46-11
BRUGUIERES

La regularitat de l'equip de Dídac Martínez durant la Copa Pirineus l'ha donat finalment la victòria Foto: TONY LARA

El VPC Andorra va aconseguir ahir el títol de la Copa Pirineus en vèncer a Bruguieres a l'US Luzechoise per 46-11. Els andorrans van dominar el matx de principi a fi, i amb això el tècnic Dídac Martínez va donar entrada a tot l'equip que s'hi va desplaçar, fins i tot Josep Magallón, que es va acomiadar amb gairebé mitja hora de joc amb el que ha estat el seu equip durant tota la seva trajectòria esportiva.

El VPC va començar el matx avançant-se en el marcador gràcies a Kirikaixvili, que va sumar per als andorrans als set minuts, i va augmentar la renda al minut 15 amb un altre assaig. A partir d'aquí, el Luzech va intentar remuntar i es va acostar amb dues penalitats, però Thomas Fleming va continuar amb la inspiració del VPC per seguir sumant amb un assaig d'Estevenet –el quart de l'equip en la primera part–, va deixar un clar marcador de 24-6 al descans de la final.

En la represa, el conjunt de Dídac Martínez va continuar amb el seu domini del joc, pressionant a dalt i sense deixar opcions de mantenir l'oval per part francesa, i així les ocasions es van anar succeint. El marcador també va augmentar per part andorrana fins el 29-6. A partir d'aquí, i tot i que el Luzech va aconseguir un assaig que posava el 29-11, Martínez va moure tota la banqueta, donant minuts homes com Magallón o Jonathan Garcia, i les diferències van anar fins el 46-11 final.

«Vam començar jugant aquesta Copa sense pressió i en la final, ja amb pressió, hem continuat jugant bé i amb constància», va assegurar el tècnic andorrà.