PUBLICITAT

El Femap presenta un cartell amb 37 concerts en 22 viles

  • Els hotels dissenyen paquets turístics per no perdre's ni una nota
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
La presentació del festival ahir, a Barcelona Foto: ACN

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) amplia la seva dimensió i incorpora tres municipis nous, en concret, Besalú, Ripoll i Bossòst per acollir els 37 concerts programats amb motiu de la quarta edició. La catedral de Santa Maria d'Urgell (la Seu d'Urgell), el Santuari de Queralt (Berga), l'església de Sant Esteve (Sorre-Sort) o l'antic Hospital de Sant Julià (Besalú) són alguns dels espais patrimonials destacats que faran de seu a les nombroses actuacions preparades per les dates del 19 de juny al 20 d'agost. Entre els actes més destacats hi haurà l'actuació emmarcada en el tricentenari del 1714 que ja es va fer l'any passat, la Missa Scala Aretina interpretada per La Grande Chapelle. La quarta edició del Femap recull obres de 61 compositors (25% dels quals són catalans) i posarà a la venda 6.500 entrades per als diferents concerts que s'organitzaran en els municipis següents: Bossòst, l'Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, La Torre de Capdella, Sort, El Pont de Suert, La Pobla de Segur, Tremp, La Seu d'Urgell, Ordino, Andorra la Vella, Puigcerdà, Estamariu, Alp, Bagà, Guardiola de Berguedà, Avià, Berga, Belida i Besalú.

La inauguració del Femap 2014 la farà l'Escolania de Montserrat i la cloenda, un artista que encara no havia passat mai pel festival i que pel director Josep Maria Dutrèn és un «honor que estigui aquí», el compositor i músic Jordi Savall Dutrén va reconèixer ahir que «potser la més important a causa de la simbologia que conté, i la magnitud de l'obra és la Missa Scala Aretina de Francesc Valls». Albert Recasens dirigirà la Grande Chapelle en una nova versió de l'obra de Valls fidel als criteris historicistes, el dijous 26 de juny a la Catedral de Barcelona, el divendres 27 a Avià i el dissabte 28 a Lleida, segons va informar ahir, l'ACN.

Paquets turístics / El continu interès pel Femap fa que les reserves als hostals i restaurants del Pirineu creixin. Per això, l'organització i el gremi hoteler posa a disposició dels interessats paquets turístics per assistir als concerts dels diferents municipis. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT