PUBLICITAT

Llovera necessita sumar a Andalusia per no perdre el podi del Grup N

  • L'andorrà és quart a la general amb 46 punts, a quatre de la tercera plaça que ocupa David Quijada
EL PERIÒDIC
BENAHAVIS

Periodic
Llovera, amb l'Abarth Grande Punto S2000, en una cursa d'aquesta edició de l'Espanyol de terra Foto: FOTO ESPORT

El Campionat d'Espanya de Ral·lis de terra viu avui el seu tercer capítol de la temporada en terres andaluses amb el 1è Rallye de terra d'Andalusia-Benahavis, amb aquesta localitat malaguenya com a centre neuràlgic. Albert Llovera i el seu copilot Àlex Haro (Abarth Grande Punto S2000) prenen la sortida en el podi situat en el centre de Benahavis amb l'objectiu de millorar posicions en la provisional del campionat de Grup N, on són quarts amb 46 punts. L'objectiu és situar-se en les primeres posicions del grup N. El líder de la categoria és Àlex Villanueva, amb 98 punts, seguit per Eduard Fores amb 51 i David Quijada just per davant de l'andorrà, amb 50.

Després de competir fa tres setmanes a Galícia, Llovera i el seu equip (PCR Sport) no han tingut temps material de fer grans canvis en la mecànica de l'Abarth S2000. En l'habitual test previ a cada prova tot va funcionar sense problemes. «En la prova de Curtis, els problemes, i la consegüent pèrdua de temps, van ser provocats per una punxada i això no ho podem preveure», va manifestar Llovera. «El ritme va ser bo i hi haurà que comprovar si som capaços de mantenir-lo en unes especials que no coneixem i per tant no sabem quines dificultats amaguen», va dir. A pesar que aquestes incògnites no es podran desvetllar fins que es completin els reconeixements, el pilot d'Abarth considera imprescindible estar entre els millors de la categoria per mantenir les opcions en el campionat: «A Màlaga disputarem la tercera cita de la temporada, és a dir arribem a la meitat del mateix. En aquests moments el que sembla que s'escapa en la classificació és l'Alex (Villanueva) però darrere hi ha més igualtat. La segona posició està relativament a prop i cal estar atent pel que pugui succeir».

El 1è Rallye de terra Andalucia-Benahavis comença avui a les 8.00h. Després de més de 12 hores de cursa, els equips que hagin superat el repte començaran a arribar, a partir de les 20.30h, al parc tancat final.

93,30KM CRONOMETRATS / RS Sport ha preparat una competició amb nou especials, de les quals quatre seran diferents, que els equips hauran de superar abans de disputar un tram espectacle d'1,7km, en el centre urbà de Benahavis, com a dificultat prèvia a l'entrada del vehicle al parc tancat final.

Les especials A (Pujerra-Jubrique 14,80km) i B (Estepona 7,00km) es disputaran en les seccions inicials que finalitzaran amb un reagrupament de 20 minuts a Estepona. Després, 21km fins al parc d'assistència de Benahavis. En la continuació, les especials a superar seran C (Benahavis1 8km) en tres ocasions i D (Nissan Concesol 12km), en dos. En total, 403km, dels quals 93,30 seran cronometrats. Els enllaços seran més llargs de l'habitual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT