PUBLICITAT

Peralba diu que Andorra veurà el final de la crisi el 2016

  • El banquer assegura que el país té «liquidesa» per «finançar el futur»
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació de la 25a Trobada Empresarial al Pirineu, ahir a l'edifici de Crèdit Andorrà. Foto: ÀLEX LARA

Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, va afirmar ahir que creu que Andorra «està iniciant una recuperació econòmica», però «no en veurem els resultats immediatament». Personalment, el conseller delegat de la entitat bancària, creu que «aquest any encara serà complicat» i que no serà fins el 2016 que «gaudirem dels reajustaments que hàgim fet de la nostra economia».

Des del punt de vista del «petit observatori» que és Crèdit, Peralba va dir que ara la recuperació comença a ser «tangible»: les importacions han augmentat com també la venda de vehicles i el consum elèctric i d'energia, «per a mi un indicador molt significatiu»; per altra banda, «els primers números que ens arriben de la temporada de neu indiquen que ha estat una temporada molt bona». A més, «les xifres d'atur van millorant».

Per Peralba, la sortida de la crisi és més fàcil en un petit país com Andorra, en el qual «ja fa temps que estem diversificant la nostra economia», amb inversors dels països veïns però també «estan començant a venir asiàtics». Pel que fa al turisme, «estem recuperant al client francès», que Andorra havia perdut en els últims anys. Finalment, el conseller delegat de Crèdit també va voler posar de relleu que «es comencen a veure en el mercat operacions immobiliàries» i també va explicar que «al banc ens vénen a veure gent interesada en instal·lar-se a Andorra».

Així doncs, creu que «el país està fent els deures bé» i que «l'hem de projectar a partir del que som: un sector comercial amb molta experiència, amb turisme i un sector hoteler especialitzat, amb neu, paisatge i un sistema financer bo».

«Mai més serà el mateix que vam ser; no sé si serà millor o pitjor, serà diferent», però, «el futur no ens ha de fer por», ja que segons Peralba, Andorra compta amb «liquidesa per poder finançar el futur que vingui».

25A TROBADA EMPRESARIAL / La 25a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu «rendirà homenatge als fundadors recollint l'esperit inicial» i posarà en valor «els objectius i propòsits que volem que perdurin», tal i com va explicar el membre de la Junta de l'Associació Trobada al Pirineu, Francesc Xavier Juvillà.

Juvillà va dir ahir que «confiem repetir els nivells de participació que els altres anys», amb una assistència andorrana del 15% del total, és a dir, entre 70 i 75 empresaris o públic del Principat. .

La jornada d'aquest any porta per títol 25 anys avançant junts, 25 anys fent empresa , i canvia aquest any el seu format amb l'ampliació de la Trobada a dues jornades complertes, el 12 i 13 de juny, amb l'objectiu de incloure a les jornades els emprenedors i fer-les més atractives per al «futur relleu». La 25a Trobada Empresarial al Pirineu comptarà amb la participació de personalitats de l'àmbit empresarial, econòmic, polític i acadèmic; entre elles, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el professor de psiquiatria de la Universitat de Nova York, Luis Rojas Marcos o el catedràtic d'Economia de la Universitat de Columbia, Xavier Sala-i-Martín. El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, encara no ha confirmat la seva assistència a l'acte de cloenda, on podria ser substituït per la vicepresidenta o algun ministre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT