PUBLICITAT

La Seu destinarà més de tres milions a inversions aquest any?

  • El 59,47% provenen de subvencions d'altres administracions i el 35% són dels fons municipals
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Fierro i Batalla en la presentació del Pla d'Inversions Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell destinarà un total de 3.187.000 milions d'euros al llarg d'aquest any amb l'objectiu de fer obres de manteniment, de millora d'espais i de promoció del municipi. Així ho van explicar en roda de premsa l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, en la presentació del Pla d'Inversions previst per a aquest any.

Batalla va assenyalar que el pla d'inversions s'ha pogut elaborar gràcies als recursos propis de l'Ajuntament i als recursos provinents d'altres administracions com la Diputació de Lleida, la Generalitat o la Unió Europea. Així, dels 3.187.000 milions d'euros que s'invertiran al llarg d'aquest any a la ciutat el 59,47% (1.895.500 euros) provenen de subvencions d'altres administracions; el 35,3% (1.123.500 euros) de fons propis de l'Ajuntament urgellenc; i el 5,23% restant (168.000 euros) de les contribucions especials.

Pel que fa a les inversions de manteniment, es destinaran 812.000 euros al canvi de llumeneres a Castellciutat; la millora de camins de Castellciutat; el canvi de gespa del camp de futbol municipal; la pavimentació de 13 trams de carrers de la ciutat; l'arranjament de l'entorn del Riu de la Color; la instal·lació d'una caldera de biomassa a l'edifici consistorial; el canvi de llums de baix consum a l'edifici consistorial; i per pintar tota la senyalització horitzontal de la ciutat.

El consistori té previst destinar 1.412.000 euros a la urbanització del passatge Alsina; la pavimentació del barri Serrat de la Capella; les millores al barri de Sant Antoni; la 2a fase de la plaça Camp del Codina (28 nous aparcaments); la reurbanització i les xarxes a la urbanització Mallol; la finalització del cinyell verd (connexió amb el Parc de Bombers); la urbanització de la plaça Joan Sansa (1a fase d'una obra plurianual en quatre anys); l'arranjament de la Torre de Solsona; i la instal·lació d'un skate park al passeig de l'Horta del Valira.

Alberg La Valira / Finalment, per a inversions estratègiques i de promoció de la ciutat s'hi ha previst destinar 1.775.000 euros, per a la urbanització del Portal de Cerdanya i el carrer Dr. Peiró; l'ampliació de l'alberg La Valira; la reurbanització del Pati Palau; la urbanització de la plaça Jacint Verdaguer; l'obertura del carrer dels Canonges; la nova pàgina web de l'ajuntament; el nou rocòdrom al Parc del Segre; i l'estesa fibra òptica al polígon industrial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT