PUBLICITAT

Xerrada sobre l'evolució de la dieta dels pirinencs

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

El proper diumenge amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus a la Farinera de Montferrer, l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, han organitzat una jornada de portes obertes per donar a conèixer aquest equipament, complemnetada amb una xerrada oferta per Carles Gascón, historiador i tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que en aquesta ocasió tractarà sobre l'evolució històrica de la dieta pirinenca. La xerrada, que porta per títol Dels grans caçadors a les denominacions d'origen. Una breu història de l'alimentació al Pirineu, versarà sobre l'evolució històrica dels hàbits alimentaris al Pirineu, des dels grans caçadors del Paleolític fins a l'actual revalorització del producte local a través de les denominacions d'origen. Pel camí es tractaran diversos aspectes com l'arribada de peix des del Rosselló en temps del bisbe Ermengol, la implantació del conreu de la patata al segle XIX o la importància de la sal de Cardona en la conservació dels aliments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT