PUBLICITAT

Una múltiple caiguda obliga a abandonar Purito i Vicioso

  • El català pateix fractura en un dit de la mà i dues costelles, i l'aragonès trencament de fémur
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Purito, amb dolor al seu rostre, a l'arribada a la meta d'ahir, acompanyat per un dels assistent del Katusha Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES

no va començar bé el Giro d'Itàlia per al Katusha dels residents Joaquim Purito Rodriguez, Ángel Vicioso i Dani Moreno, i per als dos primers ahir va acabar. Una nova caiguda per l'aigua –la pluja no ha abandonat la cursa cap dia– va fer que mig pilot anés al terra quan s'iniciava l'ascensió final a Montecassino per completar la 6a etapa que sumava 257km. En la caiguda, Purito va patir la fractura de dues costelles i un dit de la mà, mentre que Vicioso es va trencar el fémur. Tots dos, amb el company d'equip, Giampaolo Caruso, van acabar en l'hospital. A meta va arribar Purito, a 7min 43s del vencedor i líder, l'australià Michael Matthews (Orica).

Abans d'una rotonda en què el pilot havia de passar per la dreta, en la base de la pujada al Montecassino, va arribar el caos. Gran part del pilot va caure relliscant per l'asfalt del sud d'Itàlia, difícil de controlar en condicions d'aigua. Entre els afectats, el favorit més perjudicat va ser el resident Purito Rodriguez, que tot i arribar a meta acompanyat pel seu company d'equip Vladimir Gusev, a 7min 48s del guanyador, Matthews, va marxar de la línia d'arribada directe cap a l'hospital, on se'l va diagnosticar un dit de la mà i dues costelles trencades. Aquest va ser el part mèdic que aquest rotatiu va poder confirmar per via de l'entorn del corredor, tot i que el part mèdic oficial del Giro d'Itàlia parlava d'un dit de la mà i el trencament de la 8a costella. Amb tot, el corredor del Katusha es va veure obligat a abandonar una cursa que havia preparat a consciència durant tot l'hivern i amb un viatge al Teide per aclimatar-se millor a l'altitud.

VICIOSO, TRENCAMENT DE FÉMUR / Però l'equip Katusha, amb tres residents andorrans a les seves files, va patir més que cap altra esquadra. A més de Purito, l'aragonès Ángel Vicioso va caure i va patir triple fractura del fémur. Va ser evacuat i després, ja en un hospital militar, va preferir la seva repatriació a Espanya, per ser operat a Barcelona.

Vicioso va patir l'any passat també al Giro una forta caiguda que li va provocar una lesió greu afectant-li fins i tot zones vitals, tot i que ho va superar.

L'altre resident del Katusha, Dani Moreno, va sortir impune de les caigudes i va arribar a meta a 49s del guanyador, i es manté en la general 48è a 5min 46s. El líder de la classificació general és l'australià Michael Matthews, que va guanyar l'etapa per davant de Cadel Evans, que va ser el favorit que més rendibilitat va aconseguir de la 6a etapa.

DES DE LES CLÀSSIQUES, MALAMENT / El tríptic de les Ardenes d'aquesta primavera va ser el principi del fi per a Purito Rodriguez. El resident es va lesionar amb un fort cop a les costelles en l'Amstel Gold Race per culpa d'una caiguda. Després va arribar la Fletxa Valona on també va caure, tot i que sense conseqüències, i finalment es va retirar en la Lieja-Bastogna-Lieja. Des de llavors, no va tornar a competir fins el Giro, on la pluja ha acompanyat la cursa primer en les tres jornades a Irlanda i posteriorment al sud d'Itàlia on és ara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT