PUBLICITAT

Els apartaments turístics tenen més garanties amb la nova llei

  • El col.lectiu, amb 13 empreses i 1.200 allotjaments vol incloure més socis
  • L'organització presumeix de tenir mesures de protecció al consumidor
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vista d'alguns allotjaments turístics del Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

Amb motiu de la inauguració la nova seu de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic (AEAT), el col.lectiu, acompanyat per representants polítics i socials, va presentar ahir una nova imatge per promoure els apartaments del Principat. Després de l'aprovació del reglament regulador del sector, el novembre de l'any passat, els serveis que ofereixen disposen d'unes millors garanties. Així ho va afirmar Valérie Lackner, com a presidenta del col.lectiu qui va destacar que gràcies a la llei, a partir d'ara els apartaments seran publicats en la guia que el govern pública sobre allotjaments, i a més a més, va destacar que són l'única associació que ofereix "protecció al consumidor pel que fa a possibles reclamacions que puguin sortir".

En l'actualitat, l'AEAT està formada per 13 empreses, amb 1.200 apartaments turístics. La nova campanya publicitària que promou el turisme familiar i aquell afectat per la crisi econòmica que vol cuinar-se amb llibertat en el seu propi apartament, també pretén atraure a la resta d'empresaris del sector. Segons va explicar Lackner, el Govern els va facilitar el llistat d'empreses del negoci, i en total són 23 en el país. Així doncs, i amb gairebé el 50% dels allotjaments associats, l'AEAT també vol mantenir col.laboracions amb altres col.lectius similars dels països veïns.

Aquesta promoció tindrà una representació important en la Fira d'Andorra la Vella, segons va avançar Lackner, qui va manifestar que cal presentar-se sobretot per atraure els empresaris de les valls del Nord, ja que dels 1.200 apartaments turístics dels que disposen 850 són de la parròquia d'Encamp.

ESTIU FLUIX I NADAL AMB RESERVES Des de l'AEAT van destacar que l'estiu ha estat "molt fluix" per al col.lectiu, segons Lackner. De fet el mes de juliol les empreses d'allotjaments turístics només van tenir una ocupació del 20% i en agost va ser del 50%. Val a dir, que a l'estiu molts d'aquests allotjaments estan tancats. Tot i això, la presidenta del col.lectiu va destacar que l'estiu ha servit perquè els mateixos turistes hagin fet ja les seves reserves per a l'època nadalenca.

En el seu discurs de presentació, Lackner va manifestar la necessitat de potenciar els serveis dels allotjaments així com d'eradicar l'intrusisme que hi ha en aquest sector. Amb el nou reglament, cada allotjament disposa d'una placa amb les seves estrelles per determinar la categoria, que segueix uns criteris predeterminats. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT