PUBLICITAT

El Raonador diu que la «retallada afecta a l'assistència a congressos»

  • Demana als consellers que augmentin el pressupost el 3%
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El raonador del ciutadà i consellers de la Comissió d'Interior, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Aquest any la institució del Raonador del Ciutadà fa 15 anys, i, segons va dir ahir Josep Rodríguez, «malgrat sembli un contrasentit, les queixes han anat a l'alça i també els expedients, però el pressupost ha anat a la baixa». Rodríguez va denunciar ahir que des del 2008 el pressupost de la institució s'ha reduït prop d'un 13,8%, uns 38.000 euros, concretament el 2013 es va reduir gairebé un 4% (més de 8.000 euros).

Segons Rodríguez, la retallada «no està afectant el dia a dia de la institució» però si «afecta a la comunicació i formació», és a dir, «estan afectant l'assistència a congressos», que segons el Raonador és una de les tasques importants. «No és per plorar», va dir Rodíguez, qui va assegurar que «no podem estar aïllats de la resta dels països» als quals els Raonador «està adquirint una importància cabdal i no podem ser menys». AIxí doncs «si volem que els altres països siguin partícips, hem d'anar als congressos i realitzar determinades formacions perquè la societat està continuament en evolució, i no podem quedar enrera».

El raonador de ciutadà va dir ahir que la crisi no només la pateixen els ciutadans, també les institucions, «i ens ha tocat a nosaltres» i per tant, «hem reduït el nostre pressupost el màxim que l'hem pogut reduir, estem en lo ben just per poder anar tirant».

Per aquests motius, va demanar ahir als consellers generals de la a Comissió d'Interior del Consell General, on va presentar l'informe de l'any 2013, que de cara al Pressupost «s'ampliï el 3% que s'ha baixat aquest any».

BALANÇ 2013 / Rodríguez va exposar els resultats de l'any 2013, en què la institució del Raonador va realitzar 1.425 entrevistes i va resoldre 291 expedients.

Un dels temes que va remarcar el Raonador va ser el de les queixes relacionades amb la Justicia, «que tot i que s'està intentant solucionar, encara existeix». Pel que fa a la caiguda de les queixes en temes socials, Rodíguez va dir que «es deu a la baixada de població» i que, per exmeple en temes de jubilació, les persones que han marxat seu país origen ho consulten allà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT