PUBLICITAT

Garrido tindrà les baixes de pes de José Garcia, Folguera i Olivera

  • La selecció està en ple relleu generacional i té molta cara nova, però la classificació és possible
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una acció del primer amistós de preparació per al Preeuropeu entre la selecció i el CVA, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La selecció de vòlei ressuscita per disputar la Divisió de Petits Països del Campionat Europeu, després de la renúncia de l'any passat a participar en els Jocs de Luxemburg.

El seleccionador, Adrià Garrido, ha configurat una primera llista de preconvocats amb tretze integrants, dels quals n'haurà de descartar un abans del pròxim 28 de juny. Els noms que si poden apreciar demostren que Andorra està en ple relleu generacional i durà moltes cares noves, gent jove i amb qualitat, però sense experiència.

Per sobre de tot destaquen les baixes de José Garcia, que va deixar el club a mitja temporada i que ara està entrenant amb el combinat nacional, però té clar que no jugarà la primera fase de la Divisió de Petits Països; també són baixa Xavi Folguera, que treballa –i juga– a Eivissa però no ha aconseguit permís; i Èrik Olivera, pel mateix motiu.

La prellista de Garrido la composen veterans com Borrego, Porras, Iván Lanza o Christian Salvador, a més de Castillo, Manel Garcia, Dani Torres, Agustí Garcia, Sundeep Nakshi, Pedro Miranda, Oriol Cassany, Sergi Borges i Brian Koegler. També havia d'estar Marc Fernández, però està lesionat en un turmell i no arriba a temps de recuperar-se per a una cita que es disputarà del 5 al 7 de juny a Xipre.

Malgrat el relleu generacional, la primera fase concedeix la classificació als dos primers equips de cada grup i en l'1 Andorra és la segona favorita per darrere de Xipre, amb qui s'enfrontarà en el darrer partit.

La tricolor debutarà contra Illes Fèroe el dia 5 i el segon partit el jugarà davant Irlanda del Nord, el 6. «Són rivals similars i en teoria estan un esglaó per sota, però no tinc vídeos d'ells i desconec quina és la seva manera de jugar», va reconèixer Garrido, qui va deixar clar que l'enemic més perillós per al combinat nacional és «nosaltres mateixos», segons va assenyalar el seleccionador. «Tenim un equip incomplert i ple de gent sense experiència en competició internacional», va recordar.

TRES AMISTOSOS CONTRA EL CVA / El CV Andorra, amb jugadors de Superlliga com Geni, Pequenho, Guilherme o Hèctor Garcia, serà un sparring ideal –per nivell i despesa econòmica– per a la selecció abans de marxar a Xipre, el pròxim 3 de juny. Ahir van jugar un primer amistós de preparació, dijous de la setmana que ve un altre i el 27 de maig l'últim.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT