PUBLICITAT

La variació mensual dels preus a l'abril situa l'IPC al -0,1%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La variació mensual del mes d'abril va ser del 0,2% (abril 2013, 0,1%), de manera que la variació anyal de l'IPC d'abril del 2014 es va situar al -0,1% (març 2014, -0,3%). Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. Els grups que van mantenir un comportament a l'alça són: esbarjo, alimentació, begudes i tabac, hoteleria i restauració, habitatge, mobles, transport i salut. El grup que va mantenir un efecte moderador és vestit i calçat, i els que van registrar la mateixa variació són ensenyament i béns serveis diversos.

Pel que fa a la inflació subjacent, la diferència amb l'IPC és de -0,4 punts. En aquest sentit, Estadística va indicar que baixen les variacions anuals dels preus dels productes petroliers (-4,6% en variació anual; -0,3% en variació mensual) i pugen les dels productes frescos (2% en variació anual, -0,1% en variació mensual).

AUGMENT DE L'ENTRADA DE VEHICLES/ El nombre de vehicles que va entrar al país durant l'abril va ser de 318.659, el que va suposar un augment del 8,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. El total de turismes va registrar un increment del 7,7% i el de vehicles pesants del 31%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota en què posava en relleu que el nombre de vehicles que va entrar al país durant els últims dotze mesos va ser de 4.060.855, el que representa una variació del 0,8% respecte al mateix període de l'any anterior, en què en van entrar un total de 4.029.676.

Els turismes provinents d'Espanya van augmentar un 6,2%, de la mateixa manera que ho van fer els provinents de França, amb un 11%. Pel que fa als vehicles pesants s'han incrementat en un 48,4% per la frontera hispanoandorrana i van disminuïr un 12,8% per la francoandorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT