PUBLICITAT

Agricultura amplia la pesca per atraure més turisme

  • La temporada arrenca el cap de setmana amb moltes novetats
EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
Un pescador llança la canya en un riu d'alta muntanya Foto: acn

El Departament d'Agricultura va presentar dissabte passat les novetats per a la nova temporada de pesca a les aigües d'alta muntanya, que s'inicia aquest dissabte i conclourà el 30 de setembre. La novetat més rellevant d'aquest any és que la temporada per a la pesca sense mort es perllonga fins al 15 d'octubre, segons va informar l'ACN. Atès que es tracta d'un tipus de pesca sostenible, s'amplia mig mes més per afavorir l'activitat piscícola i la turística. Els pescadors podran obtenir els permisos diaris de pesca així com la llicència per internet, a través de les societats de pescadors o en determinats establiments del territori.

Pesca d'alta muntanya / La temporada s'inicia aquest dissabte i conclourà el 30 de setembre. Destaca com a novetat d'enguany la prolongació fins al 15 d'octubre de la temporada per a la pesca sense mort, tot i que això no inclou les zones de pesca intensiva, que és molt més àmplia. Agricultura continua incrementant la seva política per facilitar l'obtenció dels permisos diaris de pesca i també de la llicència, que actualment es pot obtenir per a 15 dies per a turistes de pas o de fins a 4 anys per a persones que pesquen cada any, amb el consegüent estalvi. Els permisos es podran adquirir a través d'internet o mitjançant les societats de pescadors o determinats comerços, botigues, o llocs de restauració o allotjament a les zones de pesca amb més demanda, o més remotes. Enguany s'habilita un sistema de pagament mitjançant datàfons en un entorn telefònic alternatiu a internet.

Agricultura també treballa en la implantació de noves modalitats de pesca controlada. Està iniciant els primers contactes amb el territori, pescadors, administracions locals i organitzacions representatives del sector turístic amb l'objectiu de recuperar les poblacions de truita autòctona. L'objectiu és revitalitzar la pesca esportiva en aquestes zones i diversificar les zones de pesca de manera que es pugui arribar a un major nombre de zones i amb més pescadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT