PUBLICITAT

El projecte 'Custòdia', aturat per falta de subvenció

  • Els fallaires s'han quedat sense l'aportació del Govern
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres de l'Associació reunits amb el Comú de la capital, al març Foto: EL PERIÒDIC

El Govern no ha renovat la subvenció a l'Associació de fallaires d'Andorra la Vella aquest 2014, l'any en què s'ha entregat la candidatura a la Unesco perquè aquesta tradició sigui reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat, una candidatura transnacional presentada conjuntament amb pobles pirinencs d'Espanya i França, però liderada per Andorra. Des de l'associació ja s'ha indicat que s'haurà de prescindir d'algun projecte, com el Custòdia, dedicat a fer inventari de les zones de beç (un arbre del qual s'extreu l'escorça per fer les falles tradicionals), i esperen recuperar l'aportació del Govern la temporada vinent.

L'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella rebrà aquesta temporada 6.300 euros de subvenció per part del Comú d'Andorra la Vella però es queda sense l'ajuda econòmica del Govern. Segons va explicar a l'ANA el president de l'associació, Xavier Burgos, el projecte per aconseguir que les falles siguin declarades com a patrImoni immaterial de la humanitat tirarà endavant i, tot i que trobaran a faltar aquesta partida, Tampoc s'haurien d'apreciar canvis en els actes de la propera festa de Sant Joan.

Pel que fa a la possibilitat que les falles pirenaiques esdevinguin patrimoni immaterial, des de l'associació van explicar que estan a l'espera: d'aquí a dos mesos se sabrà si el projecte és validat per la Unesco.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT