PUBLICITAT

L'ARCA rumia plantar un Corto Maltés a la façana del Museu

  • En lloc de pintar-lo, s'imprimirà sobre vinil?i s'adherirà al vidre
A.L.
LA MASSANA

Periodic
Foto: COMÚ DE LA MASSANA

Ho augurava Josep Samarra, el president de l'Associació del Còmic, en la inauguració de l'última edició del saló: el Corto Maltés gegant que fins al mes de març regnava al camí de les Escoles de la Massana i que la pressió popular –segons el comú–va obligar a esborrar amb una certa nocturnitat, «ressuscitarà ben aviat, molt més del que molts es pensen», deia aleshores. Doncs tan sols un mes després sembla que aquella premonició és a punt, a punt de convertir-se en realitat: la nova ubicació del mariner d'Hugo Pratt serà si les gestions de l'ARCA acaben en bon port la mateixa façana del Museu del Còmic pel costat que dóna a la plaça de les Fontetes. I no es pintarà sobre l'estructura, com es va fer al camí de les Escoles, sinó que s'imprimirà la il·lustració sobre un llenç de vinil que s'adherirà sobre la façana de vidre de l'edifici. El que queda per decidir és quin Corto anirà a les Fontetes: el que des de la tardor vigilava el camí de les Escoles tenia en contra seu la cigarreta que –pel que es veu– va generar el rebuig d'alguns pares.

Samarra ja avançava que la nova façana hauria d'estar en una ubicació on no pogués ferir «cap sensibilitat». Un bon propòsit que caldrà comprovar si compleix (o no) la plaça de les Fontetes, un lloc tant o més concorregut que el camí de les Escoles. El mateix cònsol, David Baró, també es va mostrar favorable a buscar-li piset nou al Corto: «No tenim cap problema ni amb les façanes ni amb el personatge; al contrari. El problema era exclusivament l'espai, així que se li pot buscar una altra ubicació».

Va ser també Baró qui va justificar el delete de Corto Maltés pel «degoteig constant» de queixes —desenes, segons el cònsol– que va rebre tant ell com la resta de membres del comú per la presència del mariner –amb la seva cigarreta, la seva arracada i la seva mirada desafiant–en una zona on conflueixen l'escola bressol, un parc infantil i les escoles de la parròquia: «Vist el malestar que generava, potser no era el lloc idoni», va concloure Baró. Doncs el lloc «idoni» sembla que serà les Fontetes. A veure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT