PUBLICITAT

Andorra Telecom es fa càrrec del viver d'empreses de la Massana

  • Els emprenedors podran llogar espai i serveis de telefonia fixa per un lloguer de 300 o 350 euros al mes
GLÒRIA GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
El director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, el ministre d'Economia, Jordi Alcobé i el cònsol David Baró, ahir Foto: ÀLEX LARA

El Comú de la Massana i Andorra Telecom van oficialitzar ahir un acord, en virtut del qual l'operador de telefonia nacional es farà càrrec del viver d'empreses que la corporació massanenca havia previst instal·lar al nou edifici dels Arcs. El conveni que van signar ahir el president d'Andorra Telecom i ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el cònsol major de la Massana, David Baró, estableix que l'operador nacional es fa càrrec de tres plantes de l'edifici els Arcs –600 metres quadrats– per instal·lar-hi el viver d'empreses i emprenedoria a canvi d'un lloguer simbòlic de 100 euros anuals i de fer-hi les obres pertinents per adequar-hi els espais.

Unes obres que el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, va estimar al voltant de 100.000 euros per a 200 metres quadrats. Per això, Andorra Telecom iniciarà el projecte per fases adequant planta per planta, a mesura que el viver es vagi omplint. La idea és encabir-hi empreses d'entre un i quatre treballadors que presentin projectes innovadors i sobretot enfocats a les noves tecnologies. Els inquilins del viver pagaran un lloguer d'entre 300 i 350 euros al mes «per l'espai i pels serveis de telefonia fixa i internet i els serveis informàtics que els puguem proporcionar des d'Andorra Telecom», va precisar Nadal. I va afegir que «la idea és adequar un espai confortable per a treballar amb la mínima despesa, i respondre a una demanda que ja hem tingut en un passat molt recent, sobretot de la part d'empreses de fora». Nadal va matisar que «entenem que l'estada dels emprenedors o investigadors ha de ser limitada i establirem mecanismes que ens permetin donar les mateixes oportunitats a tothom». Aquesta rotació es farà alliberant tant l'espai dels projectes amb èxit, ja que si creixen es podran instal·lar en altres llocs, com dels que s'estanquin i no tinguin sortida.

La necessitat de disposar d'un viver d'empreses també va ser defensada per Alcobé i Baró. El ministre d'Economia i Territori va explicar que «el conveni que signem avui neix de la possibilitat d'oferir un espai públic a cost reduït perquè els emprenedors puguin desenvolupar-hi els seus projectes». Alcobé també es va referir a la mancança detectada per Actúa en quant «a disposar d'espai per encabir projectes innovadors, ja siguin d'inversió nacional o estrangera» i va concloure que «per tant és interessant disposar-ne per atreure els inversors i desenvolupar projectes en l'àmbit de les noves tecnologies, sobretot quan estem en ple desenvolupament del projecte Smart Country».

Talent local / Alcobé també es va referir al viver d'empreses i emprenedoria de la Massana com a oportunitat per als joves del país. I va recordar que «tenim molt talent a Andorra que no hi té sortida i es veu obligat a marxar a fora, per això disposar d'espais per acollir-lo pren tot el sentit». El ministre va insistir en que «l'obertura econòmica ens ha d'ajudar a enriquir el país a l'hora que en diversifiquem l'economia» cosa que s'aconseguirà tant amb l'arribada d'empreses estrangeres com amb l'emergència d'empreses locals en sectors punters, «com poden ser les noves tecnologies i la salut, en els quals ja s'està treballant.

Solució ‘smart' / Per la seva banda el cònsol de la Massana, David Baró, va explicar que el conveni també neix de la necessitat del comú massanenc de contenir l'endeutament sense renunciar a inversions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans. I va desitjar que «si el retorn econòmic del conveni per al comú és l'adequació de tres plantes de l'edifici els Arcs, que es faci efectiu el més tard possible, perquè voldrà dir que la iniciativa és un èxit amb tot el que això implica per a l'economia de la parròquia i d'Andorra». El conveni signat tindrà una durada inicial de vint anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT