PUBLICITAT

Un equipament 'low cost'

  • El projecte dels Arcs és la compensació d'una cessió urbanística que el comú va cobrar en obra i no en diner, per estalviar en inversió i frenar l'endeutament
G. GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
Una imatge digitalitzada del projecte de l'edifici dels Arcs, a la Massana. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

El cònsol major de la Massana, David Baró, també va explicar ahir que l'edifici els Arcs, el qual està previst acabar-ne les obres aquest any, és la cessió obligatòria d'un projecte urbanístic –de fet l'antic propietari del terreny està construint al costat– que el comú massanenc va demanar «cobrar en obra i no en diners». D'aquesta manera, la corporació local s'estalvia d'invertir diners en aixecar una estructura que encabirà a més del viver d'empreses, el Centre de Salut a la planta baixa i altres intal·lacions per a la ciutadania a les plantes superiors que encara estan per definir, però que en tot cas no «han de crear més endeutament» va reiterar Baró. El conveni signat amb Andorra Telecom per desenvolupar un viver d'empreses a la Massana o tal com el va anomenar el cònsol «el parc tecnològic», afecta les tres primeres plantes de l'edifici, i suposarà un cost d'inversió zero per a les arques del comú.

Baró va insistir en aquest matís que segurament «no hagués estat així en altres èpoques de bonança», però la necessitat de no generar més endeutament fa que els responsables de la corporació busquin solucions més imaginatives i alhora, viables. Un aspecte també destacat pel director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, que va explicar que abans de tirar endavant el conveni, l'operador de telefonia nacional també va fer càlculs i per això, desenvoluparà el projecte amb prudència, planta per planta, en un període de vint anys i una inversió de 100.000 euros per planta.

Valor afegit

Baró va insistir en la vocació del projecte ideat pel comú que no és altra que la «de portar valor afegit a la parròquia» i va argumentar que «entenem que perquè això sigui així, l'edifici els Arcs no ha de ser un edifici comunal». Amb aquesta afirmació el cònsol no posava en entredit la propietat de l'edifici que certament és comunal, sinó la gestió. I va apostar per a què l'edifici sigui gestionat per una figura jurídica diferent. El cònsol va concloure que la Massana fa un gran esforç per dinamitzar l'economia i eximeix d'impost de radicació als joves emprenedors d'entre 18 i 35 anys els dos primers anys d'activitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT