PUBLICITAT

Esteve deixa l'esquí per buscar «altres projectes que m'il·lusionen»

  • L'esportista no es veu amb cor de tornar després de trencar-se el creuat a Sochi i obre la porta al golf
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Kevin Esteve, ahir just abans de començar la roda de premsa en què va anunciar el seu adéu Foto: TONY LARA

Segona retirada d'un esquiador en projecció en la mateixa temporada. Si fa unes setmanes va ser Laura Soulié qui anunciava la seva sortida del món de la competició en el biatló, on havia estat fins i tot en el Top 10 de la Copa del Món, ahir va ser l'esquiador d'alpí, Kevin Esteve, qui tancava la porta a continuar representant la Federació Andorrana d'Esquí en l'alta competició. El jove esportista, amb 24 anys, abandona un esport que ha ocupat la seva vida des dels 4 anys quan es va iniciar al Pas de la Casa-Grau Roig, i que l'ha aportat bons resultats internacional, sobretot en supercombinada, que feia pensar que tenia realment un futur prometedor. Però res d'això serveix després de la segona lesió de creuats en la seva carrera, l'última durant els Jocs de Sochi d'aquest hivern que no va poder gaudir. La previsió de tornar a ser el d'abans de la lesió d'aquí a «tres o quatre anys» i donat que té en ment «altres projectes que m'il·lusionen», fan que la decisió sigui inapel·lable. El golf és al seu cap: «El meu handicap actual de 2 i amb el bagatge immens que he adquirit amb l'esquí d'alt nivell, qui sap...». Una porta es tanca, però una altra sembla que s'obre.

Kevin Esteve ha representat el Principat en els Jocs Olímpics de Vancouver 2010 i en els de Sochi 2014. «Són records únics que desitjo a tot esportista», va dir durant la seva al·locució, en què va recordar alguns bons resultats dels que se sentia especialment orgullós, com la 6a plaça del descens de la supercombinada dels Mundials de Garmisch en 2011 «acabant per davant d'ídols meus com Bode Miller o Beni Raich», o la 14a posició també a la supercombinada dels Mundials de d'Schladming en 2013, que el va fer pujar fins la 24a plaça del rànquing mundial. «Un altre gran moment que guardaré dins meu tota la meva vida».

Tot això, però, no serveix ja, perquè Esteve vol passar pàgina. A Sochi «arribava el moment de fer quelcom important, amb els meus entrenadors –Xavi Bellsolà i Simon Bastelica, per als quals va tenir paraules de reconeixement– havíem treballat moltíssim, més del que havíem fet era impossible», però la mala sort es va creuar en el seu camí: «En l'última baixada de l'últim entrenament d'eslàlom, una caiguda i un lligament creuat que es trenca, i anul·la de cop totes les esperances i il·lusions».

A partir d'aquí, previsió de recuperació del genoll de 8 mesos, operació inclosa, i «tres o quatre anys» per tornar al nivell actual: «Ara m'he d'estar tot l'estiu sense entrenar, començar l'hivern de forma tímida... no m'hi veig preparat». «Quan et prepares molt per una cita i el dia d'abans et lesiones, el meu cos decideix per mi», va manifestar Esteve.

DIFERÈNCIES AMB ALTRES FEDERACIONS / L'esquiador, però, va mostrar el seu pesar per les condicions de treball a una federació petita com l'andorrana. «Sense una estructura d'elit, l'únic a què es pot aspirar és a una plaça ‘honorable' en uns Campionats del Món», va dir. «La nostra estructura d'equip no permet jugar a armes iguals amb les altres nacions». Per la seva part, Carles Visa, director tècnic de la FAE, assegut al seu costat ahir, responia assumint que ara l'equip de velocitat es quedarà només amb Marc Oliveras: «Intentarem canviar l'estructura l'any vinent, tenim el que tenim i és una realitat que sabem». «El que no podem fer», hi va afegir Visa, «és tirar la tovallola. De cap de les maneres».

SUPORT DE LA FAE I DEL GOVERN / La compareixença pública d'ahir es va convertir en una mostra de màxim suport cap a Esteve. L'andorrà va estar acompanyat per gran part de la directiva de la FAE, com el president Albert Coma, el vicepresident, Josep Maria Raméntol, o el director tècnic Carles Visa. A més, hi era també una nodrida representació d'esquiadors de l'equip nacional, com Mireia Gutiérrez, Marc Oliveras, Xavi Salvadores o Lluís Marín. Per part del Govern, també hi van ser presents el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, o el director d'Esports, Jordi Beal.

«Ha donat molt pel país», va dir Coma, «ha fet una feina molt dura, la seva decisió s'ha de respectar i jo li dono suport al 100%». «Vaig veure que ho tenia molt decidit», va comentar Visa, «i cap cosa podia fer jo». «No hi podem fer res», hi va afegir el director tècnic de la FAE, «a nosaltres una baixa ens fa molt mal perquè som poquets. Quan un corredor decideix plegar, i més amb marge de progressió, ens fa mal, i més Kevin que és un dels motors de la FAE».

LA IMPORTÀNCIA DE LES IL·LUSIONS / Les il·lusions renovades que Esteve té en el cap han decantat la balança. Totes lligades al «món de l'esport i la competició, que és sense dubte el que em fa vibrar». Ara pensa en acabar de treure's la llicència Staps i aprofitarà «el temps de recuperació de la lesió per jugar i entrenar al golf». Aquesta passió, qui sap, és on pot estar el relleu de l'esquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT