PUBLICITAT

Un curtcircuit va causar l'incendi al càmping d'Encamp

  • La instal·lació complia amb totes les mesures de seguretat, diu el propietari
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
L'estat en què va quedar una de les caravanes cremades, en una imatge presa ahir al matí. Foto: ÀLEX LARA

L'incendi que dimarts a la tarda va afectar el càmping Internacional d'Encamp va ser produït per causes elèctriques. Així ho va confirmar ahir el seu propietari, Xavier Ferran, que va assegurar que «en principi ha estat algun curtcircuit que ha provocat el foc, i ara ho estan investigant les persones pertinents». Ahir al matí, tant la Policia com els Bombers, així com personal del Departament d'Indústria van realitzar les investigacions pertinents per esclarir les causes concretes de tot plegat. El cap de guàrdia dels Bombers, Joan Botellé, va remarcar que fins al càmping s'hi van desplaçar un total de divuit agents, i que es va actuar «tan ràpid com es va poder», però que el material dels avancés i de les caravanes va fer que les flames s'estenguessin molt ràpidament. En total, el foc va cremar totalment, o gairebé, fins a nou caravanes, i en va afectar de forma parcial una desena més. D'altra banda, ahir també van començar a arribar els propietaris de les caravanes afectades, la majoria dels quals són de Catalunya.

Les tasques d'avaluació dels danys al càmping Internacional d'Encamp estan coordinades entre la Policia, els Bombers i responsables del Departament d'Indústria. Botellé va explicar que «la intervenció va ser ràpida». L'arribada de la primera dotació, procedent de Canillo, no va trigar i, «un cop al lloc, vaig veure que es necessitava més aigua i vaig fer venir més camions, entre ells un d'especial amb més litres d'aigua».

El principal problema, va afegir Botellé, va ser que el material «era molt inflamable i es va haver d'anar amb molta precaució, ja que hi havia el risc que alguna bombona de gas de les caravanes explotés». És per això que primer «es va assegurar que no hi hagués ningú a dins i després es van assegurar els propis bombers».

Diverses explosions / Botellé també va explicar que es va ordenar el precintat de la zona adjacent, precisament pel risc d'explosió que presentaven les bombones de gas que hi havia a l'interior de les caravanes que cremaven. Moltes d'elles van anar explotant, i per evitar que les carcasses ferissin cap persona, fins i tot es va demanar el confinament dels veïns dels edificis que voregen el càmping.

Pel que fa a l'actuació dels Bombers, el propietari del càmping va voler donar-los les gràcies, ja que «van posar en risc la seva integritat física», a causa de les explosions de gas que hi havia. Ferran va remarcar que les mesures de seguretat eren les correctes, i que la presa d'aigua «estava al lloc adequat», concretament al carrer, prop de l'entrada del recinte.

D'altra banda, aquest dimecres al matí van començar a arribar els propietaris de les caravanes afectades, la majoria d'ells provinents de Catalunya, i van poder veure l'estat en què han quedat. Ferran va manifestar que els sap greu «pels nostres clients, que els hi agradava molt venir, i han perdut la poqueta cosa que tenien aquí per venir a passar les seves vacances». Tot i això, va celebrar que almenys no hi hagi hagut cap dany personal, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT