PUBLICITAT

L'Sdadv adverteix que Hambre de Gol no té cabuda en la legislació vigent

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La Societat de gestió col·lectiva dels drets d'autor i drets veïns del Principat d'Andorra (Sdadv) va alertar ahir que Andorra no permet als webs reproduir continguts d'altres mitjans sense autorització. En resposta a l'anunci fet aquest dimarts pel web espanyol Hambre de Gol i recollit per EL PERIÒDIC que es planteja instal·lar-se a Andorra per no haver de pagar taxes de reproducció de continguts d'altres mitjans, la Sdadv assegura que el Principat també disposa de mecanismes que impedeixen fer ús dels continguts d'altres mitjans. Segons informa l'Sdadv en un comunicat de premsa, la legislació andorrana disposa dels mecanismes necessaris que permetrien que editors de continguts periodístics, ja siguin andorrans o estrangers, poguessin demanar la retirada dels seus continguts en altres webs que no tinguessin la seva autorització, informa l'ANA.

Així, la societat respon a l'anunci fet per Hambre de Gol, que es planteja el Principat com a alternativa quan s'apliqui la llei de protecció intel·lectual a Espanya. L'Sdadv explica que la llei andorrana no permet l'ús lliure dels continguts periodístics originals i protegits per drets d'autor. Preveu l'excepció, per poder fer ús dels continguts periodístics amb finalitats informatives quan no s'aplica la reserva de drets d'origen. Però l'Sdadv assenyala que la reserva de drets d'origen és l'habitual. Per tant, considera gairebé impossible que negocis com Hambre de Gol puguin fer ús d'aquesta excepció.

D'altra banda, la proposició de llei de l'espai digital que està a tràmit parlamentari reforça aquesta situació amb un article dedicat a la propietat intel·lectual. En aquest cas, s'estableix que els serveis d'intermediació estrictament tècnics per facilitar la localització de continguts no implicaria la infracció dels drets de propietat intel·lectual, però tot allò que vagi més enllà sí, com poden ser els agregadors de continguts. A més, la legislació andorrana permetria emprendre accions de competència deslleial en els casos que es fessin servir aquests continguts, per aprofitament del seu esforç. De moment no s'ha plantejat a Andorra la possibilitat que existeixi una ‘llice?ncia legal' per a determinats supo?sits com s'esta? plantejant a Espanya, pero? aixo? no vol dir que hi hagi impunitat per a determinades conductes, assegura la Sdadv.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT