PUBLICITAT

Els controls antidopatge s'amplien als Campionats d'Andorra

  • En 2013 s'efectuen 39 proves, totes negatives, i la previsió per al 2014 és arribar a les 44 mostres
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment de la reunió d'ahir de la Comissió Nacional Antidopatge, a l'edifici del Govern Foto: ÀLEX LARA

Els controls antidopatge segueixen un ritme regular cada any, però els punts de control canvien i augmenten. Segons va informar ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, aquest any hi haurà la novetat d'incloure en les possibles zones d'acció els campionats d'Andorra de qualsevol disciplina esportiva.

En 2013 els controls van ser 39, «un parell menys dels previstos, però dins de la normalitat», segons va manifestar Cerqueda, que a més va informar que en cap cas es va donar positiu: «Tots negatius». Així mateix, la intenció és mantenir el pressupost per a aquestes actuacions, i poder arribar als 44 «previstos per a 2014», seguint així les «tendències». A més, Cerqueda va remarcar que en aquest any la intenció és incloure la visita als esportistes durant «els Campionats d'Andorra», però també a «clubs, federats i gent becada en el programa ARA».

La xifra de 44 controls en previsió, segons Cerqueda, «no és elevada si la comparem amb països veïns, però dins dels paràmatres estem força bé». El secretari d'Estat va destacar que l'objectiu «no és trobar culpables, sinó transmetre el missatge que la droga i el dopatge no són bons per a l'esport».

‘NO AL DOPATGE' EN LA CURSA DEL DIA 25 / No al dopatge serà el lema que es llegirà en els bidons que es repartiran en la Cursa de l'Esport per Tothom que se celebra el pròxim 25 de maig. Així mateix, les samarretes tindran en una mànega el logotip de l'Agència Mundial Antidopatge. «Només que alguns nens es preguntin el per què d'això, i que se'ls hi digui que han de vigilar per la seva salut, ja ens servirà», va assegurar Cerqueda abans de la reunió de la Comissió.

ANDORRA, AMB UN 1,8% DE POSITIUS  / Cerqueda va recordar ahir que durant els vuit anys que Andorra realitza controls per mantenir la salut de l'esport i dels esportistes del Principat, «hem tingut tres positius, i no sempre d'esportistes andorrans», la qual cosa considerava «dins de la normalitat». «Estem dins de la mitja, amb un 1,8% de positius», va dir. «No és ni molt ni molt poc, però estem contents que en surti zero de l'any passat i esperem que en 2014 es repeteixi».

PROMOCIÓ DEL DIA DE L'ESPORT / Avui al Centre Comercial Illa Carlemany està prevista la presència dels esportistes becats pel programa ARA que formaran part de la campanya de promoció de la Cursa Popular del Dia de l'Esport per Tothom. La cita és a les 12.00h. Aquesta cursa es disputarà el diumenge 25 de maig i ja compta amb un miler d'inscrits, encara lluny dels 2.200 de l'any passat, xifra a la qual es confia en poder arribar.

NOMENAMENTS A LA COMISSIÓ JURÍDICA / Ahir es van fer oficials mitjançant el Butlletí Oficial (BOPA) els nous nomenaments en la Comissió Jurídica Esportiva. Així, en formen part Sandra Vilanova, Jordi Verdaguer, Antoni Rovira i Edu Vergara, que serà el nou secretari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT