PUBLICITAT

Un incendi crema una vintena de caravanes al mig d'Encamp

  • lEls bombers van controlar les flames a les nou del vespre, dues hores després d'haver-se iniciat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els bombers controlant les flames de l'incendi que va deixar anar una gran columna de fum al centre del poble, ahir Foto: ÀLEX LARA

Pels volts de les nou del vespre, els Bombers van extingir ahir un incendi que va afectar una vintena de caravanes al càmping Internacional d'Encamp, situat al bell mig del poble, prop de l'església de Santa Eulàlia. Els Bombers van rebre l'avís d'incendi a les set de la tarda i ràpidament van desplaçar quatre dotacions al lloc del succés. Segons va informar ahir al vespre a l'ANA, el cap de guàrdia, Joan Botellé, les flames es van estendre ràpidament i van arribar a cremar per complet entre vuit i nou caravanes i van causar danys considerables a onze més.

A més a més, la zona del càmping afectada per les flames va ser important, però, per sort, el foc no va arribar als bungalows i no va causar més destrosses. En el moment de l'incendi no hi havia ningú al càmping i això va evitar que es produïssin ferits o pèrdues humanes. Cap a les nou del vespre els agents van donar per extingit el foc i van continuar treballant per refredar les bombones de càmping gas i evitar que es poguéssin produir noves explosions per simpatia. Tot i que ahir, a l'hora del tancament d'aquesta edició, encara no es van poder establir les causes del foc, l'origen d'aquest es va trobar en l'avancé d'una de les caravanes.

El cap de guàrdia, preguntat sobre la possibilitat que hagués estat un curtcircuit, no va descartar la hipòtesi, però va assenyalar que «estan totes obertes».

Reaccions del Cònsol / A la tarda, la corporació local va recomanar a la població que no s'aventurés pels volts del càmping mentre l'incendi encara mostrava tota la seva virulència. El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, es va desplaçar al lloc dels fets al vespre i va lamentar el succés, constatant que «és un cop important per a Encamp, perquè el càmping Internacional és l'únic que queda a la parròquia i és un punt de referència». El cònsol va afegir que l'incendi «serà un cop per al sector turístic del poble».

Mas tampoc es podia explicar ahir els fets perquè va assegurar que « el càmping Internacional compleix amb tots els controls i mecanismes de seguretat». No obstant això, va reconèixer que «si s'ha produït algun accident dins una caravana, això no es pot controlar». El cònsol va concloure que els «mecanismes de vigilància es mantindran» i va reiterar que «en cap cas han fallat en aquesta ocasió, i que per tant no s'han de modificar».

 


 

Enllaç al vídeo d'una de les explosions al càmping Internacional d'Encamp aquí

VIDEO: ADRIAN BAPTISTA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT