PUBLICITAT

Webs sense taxes

  • Pàgines web espanyoles de reproducció de notícies espanyols podrien traslladar-se a Andorra per evitar pagar nous impostos de l'estat veí
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Captura de pantalla de la web "Hambre de Gol". Foto: EL PERIÒDIC

Els webs espanyols de reproducció de continguts informatius d'altres mitjans de comunicació es veurien afectades pel projecte de llei de propietat intel·lectual que està actualment a tràmit al congrés dels diputats d'Espanya. Així ho van expressar des del web www.hambredegol.com, que va indicar que per evitar haver de pagar taxes es plantegen l'opció de marxar a l'estranger, principalment a Andorra.

El director del web, Manu Arjo, va explicar a l'ANA que el seu web publica notícies d'altres mitjans relacionades amb el futbol que recomanen els usuaris i les endrecen en funció de les votacions que tinguin. Segons el seu parer «no fem res dolent. No ens aprofitem de ningú sinó que donem més difusió als continguts d'altres mitjans». No obstant, si s'aprova el projecte de llei de propietat intel·lectual a Espanya, hauran de pagar taxes o eliminar els continguts dels mitjans que ho sol·licitin, i això els impediria mantenir el format actual.

És per aquest motiu, i amb la voluntat de mantenir actiu el seu web, que des de Hambre de Gol es plantegen traslladar-se a Andorra per seguir operant. Assenyalen que han pensat en altres països com França o Bèlgica, però que la primera opció és Andorra, per proximitat i per la llengua. A més, assegura que el trasllat comportaria l'obertura d'una oficina al Principat.

El cas d'aquesta empresa no és aïllat ja que hi ha molts altres webs que reprodueixen continguts de mitjans de comunicació, com per exemple Google News. Per aquest motiu, Arjo va anunciar que estudien contactar amb altres afectats per protestar contra aquesta llei que perjudicarà els seus negocis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT