PUBLICITAT

La FISE compta amb Andorra per al 2015

  • El calendari de les World Series de l'any vinent daten la cita del Principat per al 26, 27 i 28 de juny però ningú ho confirma davant un possible canvi de Govern
IVÁN MOURE
LA MASSANA / ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, les proves de BMX, Roller, Mountain Bike Slopestyle i wakeboard de la seu de Montpelier en l'edició de l'any passat. A Andorra canviaran els escenaris i no hi hauran graderies, però les infraestructures, per política de l'organització, tindran els mateixos elements Foto: FISE

La Federació Internacional d'Esports Extrems (FISE) compta amb el Principat per a l'edició de l'any vinent de les World Series. De fet, Andorra Turisme va signar un contracte per dos anys, però només ha pagat la inscripció del primer, el d'aquest any, que serà del 27 al 29 de juny. Per al 2015 serà una altra història ja que les dates de la cita andorrana, segons el calendari –que serà el mateix amb Malacca (Malàisia), Chengdu (Xina) i un possible afegit de San Diego (Estats Units)–, tornarà a ser per les mateixes dates –del 26 al 28 del mateix mes– però llavors ja s'hauran viscut les eleccions generals i si hi ha canvi de Govern, qui sap si estarà disposat a recolzar aquesta iniciativa.

Està clar que tot anirà en funció de com vagin les coses aquest any, de si les xifres a nivell turístic són bones. I de moment prometen. Andorra tindrà presència en la primera cita del calendari 2014, a finals d'aquest mes a Montpellier amb un estand representat per les dues parròquies implicades, la Massana i Andorra la Vella. Allà es farà la promoció que calgui per arrossegar gent però d'una altra banda, la FISE compta amb una base de dades que estima que, per perfil de públic i situació en el mapa del Principat, pot arrossegar unes 50.000 persones. A més ja s'estan venent paquets de promoció que ofereixen nits d'hotel, viatge i d'altres activitats incloses a un preu raonable perquè hi hagi pernoctacions en un mes considerat de temporada baixa.

Aquesta xifra, però, es preveu com massa alta per al país dels Pirineus. Francesc Camp va indicar al desembre que perquè la inversió fos rendible haurien de registrar-se unes 10.000 visites. Sembla que aquesta xifra es pot quedar petita per a una iniciativa que té un pressupost d'uns 560.000 euros, dels quals Andorra Turisme paga una meitat i els comuns es reparteixen l'altra.

Tècnics de l'ens organitzador van venir el mes passat per veure les localitzacions i així fer-se una idea de com distribuiran tot el muntatge, sobretot a la capital, que per aquelles dates també tindrà el muntatge del Circ du Soleil. Ja hi han coses clares per saber què ens trobarem, que detallem a continuació.

DOBLE RAMPA EN W AL PARC CENTRAL / El Parc Central serà l'escenari que aculli les proves de BMX i roller. Es muntarà una rampa doble en forma de W posicionada en diagonal perquè el públic pugui veure l'espectacle de punta a punta en la zona verda. Allà també es posaran d'altres elements com baranes i desnivells amb mòduls; la cabina de dj i l'escenari amb l'arc de llum s'ubicarà en la zona del riu i allà s'hi farà un concert divendres –per determinar– i un altre dissabte a càrrec del compositor francès de renom internacional Joachim Garraud.

Cal dir que hi haurà l'afegit d'una zona VIP a la caseta de l'antiga Casa Pairal, no hi haurà graderies –com tampoc a la Massana– la infraestructura serà vàlida tant per al BMX com per al roller, estarà muntada exclusivament per als dies de competició i quan acabi es tornarà a desmuntar tot.

BMX / La modalitat de bicicleta de motocròs és una de les més espectaculars de la FISE. Pura tècnica de freestyle en la qual hi ha girs amb la bicicleta, mortals i tot tipus de trucs.

SPIN ROLLER SKATING / Un esport 100% urbà amb el monopatí que es practica al carrer o a l'skatepark. A la FISE els participants hauran de fer trucs, salts i rotacions en baranes i mòduls de diferents tamanys.

PISCINA DE 50X15 A PAL / La Massana acollirà el wakeboard i l'slopestyle mountain bike, al costat del telecabina de Pal-Vallnord. Allà s'hi construirà una piscina lleugerament aixecada del terra en ser un terreny inclinat, de 50 metres de llarg, 15 d'ample i 1 de profunditat per a la prova de wakeboard. Uns metres per sobre hi haurà un cable que creuarà la piscina i que servirà per arrossegar els riders de punta a punta. Al mig hi haurà dues estructures per fer els salts: un e-frame i un double-kicker [foto de l'esquerra a la qual hi ha la maqueta de la piscina]. L'altre muntatge serà el d'una mena de pista de descens que combinarà elements naturals –principalment amb rampes de sorra– i artificials.

La decoració complementària serà simple, amb dues o tres carpes per a la zona VIP i premsa, però a diferència d'Andorra la Vella, aquest escenari es mantindrà obert al públic fins al setembre.

MOUNTAIN BIKE SLOPESTYLE / És un derivat estival de l'esquí fora pista amb bicicleta de muntanya, en la qual es fan malabarismes aprofitant les rampes.

WAKEBOARD / Es tracta d'una fusió d'esquí acuàtic i surf. El rider és portat per un cable i ha de fer trucs i piruetes en el seu camí per l'aigua i les rampes. Sens dubte, aquest pot ser el gran atractiu de les quatre proves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT