Cardelús, entre els cinc primers temps a Le Mans

• Els entrenaments inicials, tot i una caiguda, deixen bon sabor de boca en el pilot andorrà
LE MANS

Xavi Cardelús, a Le Mans. Foto: EL PERIÒDIC

La jornada d'entrenaments que Xavi Cardelús i l'equip BST-Cardelús Racing van realitzar ahir al circuit francès de Le Mans va ser molt positiva. El pilot andorrà i la resta de participants al FIM CEV Repsol de Moto3 van preparar a Le Mans la segona cursa de la temporada que es disputarà el 18 de maig coincidint amb el Gran Premi de França de MotoGP. Cardelús va aturar el crono amb un millor registre de 1min 46,00s situat al llarg de tot el dia entre els cinc primers classificats.

Amb aquest temps, el pilot andorrà s'hauria classificat per al Gran Premi de França de la temporada passada a menys de tres segons de la pole position. El registre que va aconseguir Cardelús va arribar després d'una forta caiguda a 205km/h que va protagonitzar a mig matí quan ja estava rodant entre els millors i va perdre el control de la KTM al final de la llarga recta.

El pilot del BST-Cardelús Racing es va mostrar molt satisfet: «Arribar a un circuit nou, desconegut i exigent com el de Le Mans i estar entre els cinc primers al llarg de tot el dia, mostra que estem fent un molt bon treball i que afrontarem la cursa en molt bones condicions». «El cert és que m'he trobat molt a gust des del primer moment», va dir el jove pilot, que hi va afegir que havia rodat «ràpid des de les primeres voltes». Respecte a la caiguda, Cardelús va comentar que potser havia estat la «confiança» que el va fer «cometre una errada quan he arribat a final de recta més ràpid del que era aconsellable». El pilot no es va fer res en la caiguda.