PUBLICITAT

El futbol femení s'introdueix en el 15è Memorial Francesc Vila

  • El torneig, el 24 i 25 de maig, acollirà un total de 32 equips com Real Madrid, Athletic o València
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge d'una edició anterior del Francesc Vila, a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

El futbol femení era una de les apostes de la nova junta directiva de la FAF que presideix Víctor Santos, i després de crear la selecció i la lliga nacional, ara s'introdueix una altra novetat en el Memorial Francesc Vila, que arriba a la 15a edició els pròxims 24 i 25 de maig i ho farà amb la incorporació d'un torneig femení amb 8 equips. En total, seran 32 els conjunts que hi participaran, com Real Madrid, Atlètic de Bilbao o València, a més de la selecció andorrana, aquesta tant en nois com noies.

La presència de les 32 formacions garanteix la presència de «500 persones» durant el cap de setmana de competició, segons va informar el director tècnic de la FAF, David Rodrigo, que a més va confiar en què aquest any hi arriben més familiars i acompanyants.

El format de la competició serà l'habitual, amb els enfrontaments de lligueta dissabte, i les eliminatòries per assignar les posicions finals ja en la jornada de diumenge. La intenció és, com cada edició, que tots els equips juguin el mateix número de partits, tant sigui la fase pel títol fins la 8a posició, com la part de baix.

Així mateix, entre els clubs nous destaca el Toulouse FC. La resta són Osasuna, Getafe, Espanyol, Real Zaragoza, Slavia de Praga, Real Madrid, Atlètic de Bilbao, Real Sociedad, o la selecció de Lleida.

PRESÈNCIA ANDORRANA / La selecció andorrana estarà representada en el torneig amb el combinat aleví masculí que entrena Àlex Rodríguez, el benjamí masculí de Lucendo, i el femení que dirigeix Fran Saez, que és el tècnic de l'infantil-aleví de l'Enfaf. L'objectiu d'aquests equips tricolors és formar part d'una competició en què les plantilles s'estructuren professionalment, seguint els passos d'equips d'alt nivell com Madrid, Villarreal, Espanyol, Osasuna o Getafe, entre d'altres.

NO S'AMPLIA, PER MANCA DE CAMPS / Els 32 conjunts no en són més perquè, segons Rodrigo, el «volum d'equips» és l'adequat per a les instal·lacions amb què compta la FAF: Ordino, Aixovall i Prat del Roure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT