PUBLICITAT

L'Executiu controlarà la venda de la vacuna de la varicel·la

  • Salut ha enviat un comunicat a les farmàcies recordant l'obligació de demanar la recepta mèdica
C. G / L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un metge vacunant a un nadó. Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va informar ahir que ja era coneixedor de la elevada demanda que estan tenint les farmàcies del Principat de la vacuna de la varicel·la (Varivax i Varilrix), degut a que el Ministeri de Salut espanyol n'ha bloquejat la seva venda. Per aquest motiu, segons va informar ahir, va decidir en el Consell de Ministres de la setmana passada que el departament de recursos sanitaris enviés «un comunicat a les farmàcies recordant l'obligació de demanar recepta mèdica per vendre vacunes» i informant-los que, en el cas d'aquesta vacuna concreta, «cal que es conservi una còpia de la recepta per tal de poder comprovar el compliment de la normativa».

Així doncs, tal i com van informar des de l'Executiu, a partir de la recepció del comunicat les farmàcies hauran de deixar constància de les dosis de que disposen i guardar la recepta per poder justificar que la venda s'ha fet amb recepta mèdica,

El Govern també va voler recordar ahir que «en el cas de les vacunes pediàtriques, l'habitual és que els pares consultin el metge i obtinguin una recepta abans d'adquirir la vacuna», i que per altra part, « l'adminsitració de vacunes també requereix recepta».

A Andorra «s'accepten receptes de metges del país i també de metges estrangers» però el Govern va subratllar que «recau en el farmacèutic la responsabilitat de comprovar la identitat del metge».

DESTÍ TURÍSTIC DEL VARIVAX / Tal i com es denunciava ahir des d'aquest rotatiu, Andorra s'ha convertit en un destí turístic de Varivax (o Varilrix, tenint en compte que la primera ja costa molt de trobar) i, veient el filó de negoci que la vacuna de la varicel·la està suposant per a les farmàcies del Principat, algunes d'elles han decidit activar la venda de la vacuna per internet.

El procés és molt senzill: el client té dues opcions. La compra (sense mostrar o justificar cap recepta mèdica) i la paga mitjançant transferència bancària. Quan arriba la vacuna a la farmàcia (ja que no sempre està en estoc), s'avisa al client i aquest o parla amb algú que visqui a Andorra perquè la vagi a buscar a l'establiment i li porti, o la pròpia farmàcia li envia a casa, per correu, amb una bossa adaptada per no trencar la cadena del fred, tenint en compte que aquestes vacunes han d'estar sempre entre dos i vuit graus de temperatura

El transport té un cost de 25 euros, mentre que la vacuna, sigui la Varivax o la Varilrix, costa uns 45 euros. Hi ha farmàcies que, davant l'elevada demanda provinent de l'Estat veí, han decidit reservar part del seu personal a gestionar tota aquesta venda de la vacuna. És a dir, quan la tenen en estoc, avisen als primers pares de la llarga llista, gestionen el pagament i si finalment cal enviar-la per correu, l'envien.

El Govern espanyol no té la intenció de desbloquejar la venda de la Varivax perquè considera que els darrers anys s'estava produint una sobrevacunació. Així doncs, ha de ser el Govern andorrà i controli que realment les vendes de la vacuna s'efectuïn amb recepta mèdica, tal i com obliga la normativa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT