PUBLICITAT

El criteri de Govern a la llei del matrimoni gai dóna esperances al PS

L.F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els tres consellers socialdemòcrates. Foto: TONY LARA

El Govern assegura en el seu criteri sobre la proposició de llei del matrimoni homosexual que «comparteix l'opinió expressada» pel grup socialdemòcrata, però que «adopta solucions normatives i empra una tècnica legislativa que pot generar contradiccions amb d'altres disposicions legals vigents», referint-se a temes com l'adopció, ja que «la disposició addicional del text proposat no sembla que hagi de permetre eliminar la prohibició legal vigent que pesa sobre els homosexuals», tal i com deia el text publicat ahir al Butlletí del Consell General.

La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, va dir ahir que «reconeixem que el règim jurídic està incomplert» en temes com nacionalitat, migració i successions i que caldria modificar la «Llei del registre civil o la Llei d'adopció». La consellera va assegurar que «estem d'acord en millorar-la» i que es pot fer a través d'esmenes.

En conclusió, però, Gili va dir que amb aquest criteri del Govern, «tot i que no diu explícitament que sigui positiu», el PS espera que «el Grup de DA hi voti a favor» i «no vagi en contra del criteri del Govern, com ha passat altres vegades».

EL DEBAT DEL NOM / Precisament una de les qüestions que ha provocat més debat social, la referent al nom, no s'esmenta en el criteri de Govern. El grup de DA ha manifestat en reiterades ocasions els sues dubtes en denominar-lo «matrimoni homosexual» i ha reiterat la possibilitat d'assignar-li un altre nom, entre els quals s'opta per «unió civil».

Gili va dir que esperen que aquest fet «no ens porti sorpreses el dia de la presa en consideració» ja que «costa de creure que el tema del nom no s'esmenti enlloc perquè el Govern pensi que és irrellevant després de les declaracions del seu grup».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT