PUBLICITAT

Jordi Torres presenta les seves credencials al Consell d'Europa

  • Jagland ressalta les "excel.lents" relacions d'Andorra amb aquest organisme
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Jordi Torres i Thorbjorn Jagland, ahir. Foto: S.F.G.

L'ambaixador Jordi Torres Falcó va presentar ahir les cartes credencials al secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland, com a representant permanent d'Andorra al Consell d'Europa. L'entrevista amb el secretari general va permetre, segons el servei de premsa de Govern "ressaltar les excel.lents relacions d'Andorra amb el Consell d'Europa i l'interès personal del secretari general per a una futura visita al Principat".

Per la seva banda, l'ambaixador Torres va aprofitar la reunió amb el secretari general del Consell d'Europa per recordar la importància que per al Principat té el Consell d'Europa i la llarga tradició de treball al si d'aquesta institució. Així ho corrobora el fet que Andorra assumirà la presidència de torn del Comitè de ministres del Consell d'Europa del novembre del 2012 al maig del 2013. Torres es va referir al funcionament institucional i econòmic del país insistint en les qualitats turístiques del Principat i especialment en els esports de neu, afició notòria del Secretari General.

Jagland va explicar que ara s'inicia la segona fase de la reforma del Consell d'Europa, la qual hauria de permetre centrar les activitats de l'organització en els valors fonamentals del Consell d'Europa: Drets Humans, Estat de dret i Democràcia. Finalment, tant Jagland com l'ambaixador Torres van expressar la voluntat de treballar conjuntament en els diferents temes del Consell d'Europa i en particular la reforma de l'organització.

Jordi Torres Falcó va jurar el seu càrrec el passat 2 de juny, tancant així el cicle de nomenaments previstos inicialment pel Govern en l'articulació de la diplomàcia andorrana, segons va afirmar el cap de Govern Jaume Bartumeu. El Consell d'Europa és la segona institució internacional, després de les Nacions Unides, a la qual va accedir Andorra una vegada aprovada la Constitució del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT