PUBLICITAT

El rival de l'FC Santa Coloma serà d'Illes Fèroe, Armènia o Estònia

  • La ronda prèvia de la pròxima edició comptarà amb sis equips i un d'aquests tres s'enfrontarà amb el campió de Lliga
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Isma falla un penal en la tornada de la 1a ronda de la UEL 2013-2014, contra el Breidablik (0-0) al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Reial Madrid i Atlético, els finalistes de la Champions League, són els únics equips que encara poden sumar punts per millorar en el rànquing de la UEFA de la temporada 2013-2014, però la resta, ja eliminats, poden saber quants n'han obtingut de cara a la pròxima edició, que els serveix per saber en quina ronda poden entrar en competició i contra quins equips els pot tocar en la lluita que tindrà com a destí final l'Estadi Olímpic de Berlín.

Aquest és el cas de l'FC Santa Coloma i la resta de campions de les lligues nacionals més modestes del Vell Continent. L'estiu passat els tres representants tricolors van ser eliminats a les primeres de canvi però els 0,333 punts obtinguts gràcies a dos empats en les competicions europees, sumats als 0,5 de la campanya 2009-2010 (en la 2010-2011, 2011-2012 i 2012-2013 no es va treure cap punt) fan un total de 0,833 que situen el representant tricolor de la Champions en el penúltim lloc de les 53 federacions que tenen dret a disputar-la –Liechtenstein està exclòs– , només per davant de Gibraltar, que és debutant i no té cap punt.

La novetat per a la pròxima edició de la Champions, que comptarà amb 77 equips participants, és que la primera ronda prèvia passa de tenir quatre equips a sis. Immediatament per davant del campió andorrà està el de San Marino (0,999 punts) i els tres últims classificats configuraran el primer bombo per al sorteig de la primera ronda prèvia, que com cada any es celebrarà a Nió en la tercera setmana de juny, aquest any el dia 23. En el segon estarien el millor d'Illes Fèroe (2,125 punts), d'Estònia (2,875) i d'Armènia (2,875). Així que un d'aquests tres serà el rival de l'FC Santa Coloma.

LEVADIA tallin, únic rival segur/ El campió andorrà té un possible rivals definits: el Levadia Tallin d'Estònia. Falta conèixer el campió d'Armènia, que es disputen actualment Banants (44 punts), Ararat (44) i Shirak (41) i el de San Marino, que està en ple play-off i que es definirà en un parell de setmanes.

ELS PARTITS, DE L'1 I AL 9 DE JULIOL / La primera ronda prèvia es jugarà, com sempre, en eliminatòria a doble partit, amb l'anada datada per a l'1 o 2 de juliol i la tornada per al 8 o el 9 del mateix mes. Els tres equips classificats es trobaran en la segona ronda amb els 31 campions de les federacions 17 a 48 –a excepció de Liechtenstein– que de nou per sorteig, s'emparellaran de dos en dos per jugar eliminatòria a anada i tornada, el 15-16 i el 22-23 de juliol.

L'EUROPA LEAGUE, EL 3 I 10 DE JULIOL / A L'espera de saber qui serà el segon classificat en la Lliga Nacional –Sant Julià i UE se la jugaran en un enfrontament directe en la darrera jornada del play-off– i el Campió de la copa Constitució, l'Europa League ja té algunes dades sobre la pròxima edició. Per començar, seran entre 194 i 196 els equips participants de les 54 federacions membre i la primera ronda prèvia que jugarà en subcampió de Lliga tindrà un bombo amb 80 equips i li tocarà un rival amb el qual es jugarà una eliminatòria a doble partit: anada el 3 de juliol i tornada el 10.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT