PUBLICITAT

Persefone s'endú la grossa amb 7.500 euros per a la gira asiàtica

  • Límits publicarà Rilke i Colominas prepara una Setmana negra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La nova gira asiàtica de Persefone porta aquest maig la banda al Japó, la Xina i Taiwan amb el disc Spiritual Migration Foto: PERSEFONE

Dues gires internacionals –les de Persefone i Nami–, cinc bandes a punt d'entrar a l'estudi de gravació –Migue Guerra (4.400 euros), David Micó (4.500), Jordi Barceló (3.900), Carles Matute (5.100) i Madretomasa (3.700)– i un solista –Pedro Coeho– amb disc al sac i ganes d'ensenyar la criatura (1.600). Entre tots set es repartiran 35.000 euros en concepte de subvenció. Si hi afegim l'Andorra Sax Fest (3.800), el festival d'orgue (3.900) i el premi Carles Sabater de cançó en català (3.200), ens trobem que prop de la meitat dels 105.000 euros que el ministeri de Cultura reserva aquest 2014 a lubrificar la creació, producció, exhibició i difusió cultural i artística s'han destinat a activitats musicals. La grossa se l'endú Persefone, amb un pessic de 7.600 euros per a la gira asiàtica d'aquest estiu, i també reben una bossa considerable Nami, amb 3.900 euros també per a la gira anual. En l'àmbit audiovisual, també han rebut subvenció el Cineclub (5.100), la productora Imminent, pel projecte Gifting a Vivand (2.900), Daniel Arellano per a la performance Clown Palace de què els parlàvem setmanes enrere aquí mateix (2.700), així com la marató de videoart Mirades de dones (1.800), el festival Ull Nu (1.600), l'Andorra Kids Film Festival (1.100), l'il·lustrador Martín Blanco, pel vídeo d'animació La moderna aroma de la vida (1.100) i la Mostra de cine en català (500).

Pel que fa a l'edició i la cultura llibresca, destaquen amb llum pròpia els 2.000 euros que la rellançada editorial Límits –ara dirigida per Miquel Clua i Marc Miró– ha rebut per a la traducció i publicació d'un volum de cartes de Rilke; Editorial Andorra s'endú sengles pessics per a la reedició de La casa andorrana tradicional (1.500) i L'Andorra de Pere Canturri (350), i el col·lectiu Portella s'embutxaca 5.200 euros per a la publicació dels dos números semestrals de la revista homònima. Amb dues sorpreses de les grosses: una de negativa –el Cercle de les Arts i de les Lletres veu com el ministeri li retira la tradicional subvenció a la Nit Literària– i una altra de molt, molt prometedora: la Setmana de novel·la Andorra negra, una iniciativa d'Arnau Colominas que ha rebut una injecció de 1.300 euros. També tindran ajuts menors la SAC, Àgora Cultural, la Fundació Marcel Chevalier i el Centre de la Cultura Catalana, que sembla que tot i les estretors tirarà endavant amb les Presentacions i els Berenars literaris.

Pel que fa a la projecció exterior, i deixant de banda les gires de Persefone i Nami, un altre que s'endú un bon pessic és Javier Balmaseda, amb 4.800 euros per a l'Arte Laguna Prize. Una ajuda, aquesta última i com tantes altres d'aquesta mateixa llista, amb caràcter retrospectiu, perquè el certamen va tenir lloc la primera setmana d'abril i les subvencions no es van resoldre fins ahir mateix. És el que passa quan el ministeri persisteix en retardar fins al maig aquest afer; retard que any rere any obliga les entitats a viure amb l'ai al coll els primers mesos del curs; perquè nosaltres no som dels que pensen que hi ha subvencions a la carta. I el lector, segur que tampoc, ¿oi? 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT