PUBLICITAT

Iniciades les obres de rehabilitació de la Torre de Solsona a Castellciutat

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les obres a l'antic baluard i fortificació de la resistència catalana en la Guerra de Successió, ahir. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

Les obres de rehabilitació i de senyalització de la Torre de Solsona (Castellciutat) i el seu entorn s'han iniciat aquesta setmana, amb l'objectiu que pugui rebre visites públiques amb seguretat i comoditat. Les actuacions de rehabilitació es fan a la zona d'accés, a l'edific del polvorí, a l'exterior del mateix polvorí, al mirador de la muralla, a l'exterior de la torre, a l'edifici del dipòsit, a l'edifici de la torre i a la mateixa muralla.

Les obres de rehabilitació de la Torre de Solsona, fortificació de Castellciutat i antic baluard defensiu austriacista dels Pirineus, permetran posar en valor un dels escenaris de la Guerra de Successió com a patrimoni català, formant part dels deu escenaris de la Ruta 1714, donant-li la categoria de monument. Castellciutat va tenir un paper important a l'hora de barrar el pas als exèrcits francesos cap a l'interior de Catalunya i es va convertir en el principal baluard pirinenc de la resistència catalana. Aquestes obres s'emmarquen en la ‘Ruta 1714' que impulsa el Departament de Cultura dins dels actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT