PUBLICITAT

Progrés celebra que l'alcalde «rectifiqui i suspengui» el model anterior

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

El grup municipal del PSC-Progrés celebra que l'equip de govern de l'Ajuntament hagi rectificat, anul·lant un model de quotes «injust que va provocar el descens de matricules i el tancament» de la Llar d'Infants la Grandalla. D'aquesta manera, els nous preus de cara al curs vinent seran de 123 euros al mes pel servei ordinari, 22 euros pel servei extraescolar i de 5,66 € per cada dinar.

En un comunicat, el mateix grup lamenta «la manca de transparència i de diàleg ja que ningú de l'equip de govern ha explicat les noves quotes de la llar d'infants als regidors de l'oposició, sinó que aquests se'n han assabentat a través dels pares i mares del nens de la llar d'infants», s'assegura.

Progrés també denuncia la «manca de sensibilitat» de la Generalitat amb el finançament de les llars d'infants públiques, «reduint la seva aportació i retardant els pagaments pendents».

Des del primer dia, des de la seva aprovació, el mateix grup municipal va presentar al·legacions i diverses propostes de plenari per tal d'anular el model de quotes al considerar-lo abusiu i amb dificultats tècniques per tirar-lo endavant. Segons l'oposició, el model suspès per l'ajuntament es basava en uns preus «altíssims». Per exemple 465 €/ mes per a les llars d'infants, i després un procés de subvencions a les famílies, d'acord amb la subvenció de la Generalitat i el nivell de renda. «Aquest és un sistema que no té comparació amb cap Ajuntament i va comportar un descens important de matricules», es lamenta des de Progrés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT