PUBLICITAT

Un cotxe de la Policia de la Seu atropella tres nois i es dóna a la fuga

  • El vehicle va intentar ser aturat per participants en un ball
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un vehicle policial de la Seu d'Urgell Foto: EL PERIÒDIC

Una família de la Seu d'Urgell ha denunciat que un cotxe de la Policia Local va atropellar els seus dos fills i un amic el passat més de juliol donant-se a la fuga, i explica que tot hi haver presentat la denuncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i enregistrar una instància a l'ajuntament de la Seu d'Urgell i Síndic de Greuges, fins a dia d'avui, ni l'ajuntament, ni la policia local, ni el Jutjat d'Instrucció s'han posat en contacte amb ells per esclarir els fets ni per preguntar per l'estat dels nens.

Els fets es remunten al passat 23 de juliol. Cap a les 5.30 hores de la matinada, un cotxe de la Policia Local de la Seu d'Urgell, juntament a una patrulla dels Mossos d'Esquadra, van assistir a un avís a la població d'Alàs, que es trobava de festa major. Per accedir al lloc de l'avís les patrulles tenien que passar pel carrer Major i per la plaça Major del municipi, on s'estava duent a terme el ball i on hi havia molta afluència de gent.

Segons explica Carlos Latorre, pare de dues de les víctimes atropellades, la patrulla de la policia local de la Seu va creuar pel mig de la multitud que estava ballant, xafant en aquell moment, el peu de Carles Latorre, la primera víctima, fent-lo caure a terra torçant-se el turmell, segons va informar El Matí Independent.

«El cotxe de la policia, conduït per un sol agent, no es va aturar, i va continuar creuant pel mig de la plaça major amb els llums d'emergència encesos, pujant a l'acera, on casi atropella un grup de noies. La gent al veure que la patrulla no és va aturar a socórrer el meu fill, van intentar aturar el vehicle. La patrulla, en comptes de parar-se, va accelerar donant-se a la fuga, atropellant el meu altre fill, David Latorre, que estava intentant aturar el cotxe per demanar auxili, i el qual va rodar pel capó i el parabrisa del vehicle, i a un amic seu, que va rebre un cop molt fort a l'esquena», detalla el pare de les víctimes.

Tot i haver atropellat als tres joves, els testimonis expliquen que el cotxe patrulla va continuar la marxa, sense aturar-se, a gran velocitat pel carrer Major i direcció l'Avinguda Zululeta, essent perseguit per un grup de 15-20 persones, que van aconseguir aturar-lo posant-se davant del cotxe uns 150 metres més endavant del lloc de l'atropellament. Posteriorment va aparèixer la patrulla dels Mossos d'Esquadra, que anaven darrere del cotxe de la Policia Local de la Seu, els quals van prestar auxili als ferits i van demanar les ambulàncies, les quals van fer la primera exploració dels ferits, i les cures preventives als tres atropellats, un d'ells menor d'edat.

silenci / El pare de dos de les víctimes, Carlos Latorre, explica que quan es va acostar a l'agent de la Policia Local, que es trobava encara dins del cotxe, envoltat de la multitud que l'havia aturat, li va preguntar si tenia coneixement del que havia passat, «només vaig rebre el silenci com a resposta», diu el pare.

En aquell moment van aparèixer fins a sis vehicles dels Mossos d'Esquadra. «Va venir tot un desplegament, que va prendre declaració als testimonis, els hi va fer les proves etíliques i de més, però que ens van mantenir al lloc dels fets fins a les 7.20 del matí. Va ser llavors quan finalment amb les ambulàncies vam poder traslladar-nos a l'Hospital de la Seu d'Urgell, al qual vam arribar tres hores més tard del moment de l'atropellament, i això que només estàvem a cinc quilòmetres. Afortunadament els informes mèdics van descartar fractures òssies i lesions internes», apunta Carlos Latorre.

Silenci absolut / La família Latorre es mostra indignada perquè tot i les denúncies presentades als Mossos d'Esquadra, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i al Síndic de Greuges, encara ara ningú no s'ha posat en contacte amb ells ni s'ha preocupat per l'estat dels joves atropellats.

Carlos Latorre assenyala que se sent indignat amb l'actuació, la falta de sensibilitat i la humanitat de l'ajuntament de la Seu d'Urgell. «L'únic que s'ha preocupat per la salut dels atropellats és Bartomeu Mayoral, l'alcalde d'Alàs, en canvi ni l'ajuntament de la Seu d'Urgell, ni el servei de la Policia Local han mostrat el més mínim interès ni per la salut dels meus fills ni per voler esclarir les circumstàncies de l'atropellament».

La família afectada, es qüestiona aquest silenci tant rotund per part de l'administració. «Han passat els dies i ni el mateix agent que va atropellar els meus fills s'ha posat en contacte amb nosaltres ni amb els nens per saber de la seva salut. Una actuació, la que considero no digna d'un funcionari públic ni és el que s'espera d'un agent de l'autoritat, ja que si tenim en compte que en el moment de l'atropellament aquest es va donar a la fuga, davant de les desenes de testimonis, i negant l'auxili a les víctimes, segurament aquesta actuació cauria en una falta disciplinària molt greu, que per suposat faria molt mal a la institució per a la qual treballa, en aquest cas, l'Ajuntament, al seu alcalde, Albert Batalla, i posa en perill la seva forma d'actuar davant els ciutadans als quals representa», explica Carlos Latorre.

La família tampoc s'explica que feia un cotxe de la Policia Local de la Seu d'Urgell a Alàs, quan aquests, segons diu Carlos Latorre, no està dins del seu àmbit territorial.

En veure que ningú per part de l'administració de la Seu d'Urgell es va posar en contacte amb la família per esclarir els fets, van decidir posar una denuncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra el dia 1 d'agost de l'any passat.

Poc després de la denúncia, el 19 d'agost del 2013, els serveis de Grasa Mèdics, SL, pèrits metges de la companyia Allianz, asseguradora del vehicle patrulla, va examinar a les víctimes al seu domicili. La família denuncia que des de llavors, l'administració ha restat en un silenci absolut.

«En veure que tot i la denúncia, i les nostres constant trucades a l'ajuntament per intentar esclarir els fets, ningú es posava en contacte amb nosaltres, ni per preguntar per l'estat dels meus fills, varem el dia 19 de setembre del 2013 presentar una instància a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, a l'atenció del seu alcalde Albert Batalla i del regidor responsable de la policia local, Lluís Biosca, demanant-los-hi que prenguessin les mesures apropiades per arribar a una resolució d'aquest conflicte, i demanant també una entrevista amb ambdues persones, per intentar arribar a un millor esclariment de tots els fets ocorreguts i resoldre l'assumpte de la millor manera possible, no essent la nostra intenció la de demanar una indemnització econòmica pels nostres fills, però sí la depuració de responsabilitats», explica Carlos Latorre. En veure que tot i la denúncia als Mossos d'Esquadra i la carta enregistrada a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, demanant una entrevista amb Albert Batalla, ningú es va posar en contacte amb la família, aquests van decidir el 25 d'octubre del 2013 presentar una denúncia al Síndic de Greuges, sol·licitant la intervenció del Síndic en l'afer referit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT