PUBLICITAT

FC Santa Coloma, campió

  • Amb el títol de Lliga, Richard Imbernón retorna l'equip colomenc a l'hegemonia del futbol andorrà
R. M. S.
ALÀS

Periodic
Els jugadors del FC Santa Coloma celebren el títol de la Lliga 2013-2014, ahir a la tarda al camp d'Alàs Foto: ÀLEX LARA

No calia més que el FC Santa Coloma empatés per proclamar-se campió de la Lliga de futbol en Primera Divisió d'aquesta temporada. Els colomencs van marcar en la primera part però el gol va ser anul·lat, i en la segona es van trobar amb el pal, però no hi havia espai per als laments, perquè la feina estava feta durant la resta de la temporada, i el 0-0 contra el Sant Julià va ser suficient per aixecar un títol que semblava patrimoni del Lusitans, que aquest any s'ha vist relegat a la quarta posició –de moment– del campionat, i lluny d'Europa, on sí hi serà l'equip que dirigeix Richard Imbernón.

Precisament era el tècnic dels colomencs l'home més feliç sobre la gespa d'Alàs –el partit decisiu va ser designat a aquest terreny de joc–: «Les primeres sensacions són d'orgull per poder dirigir un equip tan magnífic com aquest, i també de gratitud per la junta directiva, que ha confiat en mi». Ho deia un home que havia sortit de l'Andorra per la porta de darrere, però que a cada equip que agafa deixa un senyal d'identitat propi. «Hem treballat moltíssim, hem treballat al vestidor i penso que el títol és merescut», afirmava Imbernón, que no amagava que durant el matx va patir molt tot i que sabia que, sense arriscar, l'empat ja els anava bé. El premi, a més, era doble: «Quan vaig fitxar per aquest club l'objectiu era Europa, i ara toca gaudir».

El capità de l'equip, David Ribolleda, confirmava que Imbernón tenia gran part de la culpa d'aquesta Lliga: «La clau d'aquest equip és que ens ho hem cregut, amb el treball que ha fet Richard, i que cada jugador sabia quin era el seu paper, tant dins com fora del camp, sempre. Richard ens ha aportat molta seguretat, saber i entendre el que havíem de fer a cada moment, i buscar-li un sentit a tot».

La celebració al terreny de joc demostrava la bona sintonia entre els jugadors i el cos tècnic. Imbernón volava en mans dels seus futbolistes, i quan acabava el manteig, els ulls vidriosos i el rostre vermell denotaven l'emoció d'un entrenador diferent, que busca el sentiment en els seus jugadors i veure el futbol com una manera de canalitzar la vida.

EUROPA ES JUGARÀ EN L'ÚLTIMA JORNADA / La jornada d'ahir va ser unificada perquè estava en joc el títol. A Aixovall, on sí es va guardar un minut de silenci per la mort del qui fos tècnic del FC Barcelona, Tito Vilanova, el Lusitans i la UE Santa Coloma no van passar de l'empat 1-1. Es van avançar els que fins ahir eren els actuals campions de la Lliga (minut 23, Rafa Santos), però els colomencs van aconseguir la igualada en el minut 74, gràcies a Gabi Riera. Aquest resultat deixa el Lusitans sense opcions europees, cosa que sí que manté la Unió Esportiva colomenca, ja que és a dos punts del Sant Julià. La pròxima jornada, última d'aquest play-off pel títol abans no arribi la Copa, enfrontarà precisament lauredians i colomencs en un duel a cara o creu. Són deures que encara alguns han de fer, i no com el FC Santa Coloma, que ja té un nou títol a la butxaca, i ara mira a la Copa Constitució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT