PUBLICITAT

La Seu proproposa 38 rutes per descobrir el territori

  • Els recorreguts són de diversa temàtica i per a tots els gustos i edats
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Camps i Biosca en la presentació del fulletó que recull les rutes. Foto: ajuntament de la seu

La nova temporada de les rutes guiades de la Seu i comarca engloba un total de 38 sortides a peu, històriques, culturals o temàtiques com la del formatge, naturalistes o esportives com la de la marxa nòrdica o la de raquetes de neu. Per aquesta nova temporada, les rutes guiades estrenen un nou segell de sortida anomenat activitat per a famílies, que agrupa dotze sortides en què també hi poden prendre part nens i nenes.

El vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Pep Camps, que va presentar dimecres passat la temporada amb el tinent d'alcalde de la Seu, Lluís Bisca, va destacar com a novetat la ruta de senderisme que es farà demà diumenge, Camí de l'últim càtar, Guilhem Belibasta. En aquesta sortida guiada es recorrerà a peu un tram del camí de l'últim càtar entre els pobles d'Anserall i Castellbò. La sortida es culminarà amb la presentació del projecte que porta el mateix nom en un acte que es farà al centre d'informació del Parc de l'Alt Pirineu a Castellbò. Camps va subratllar que des del Consell Comarcal se segueix apostant per les sortides Els dimecres, coneixem l'Alt Urgell que es faran cada dimecres del mes d'agost, adreçades als estiuejants de la comarca.

Per aquesta temporada 2014-2015 es recupera la ruta que va des d'Estamariu a Sant Andreu de la Quera. La sortida, que es farà el diumenge 28 de setembre, s'ha tornat a organitzar cinc anys després i ofereix unes vistes aèries des del Roc Beneïdor i les restes medievals de l'església rupestre de Sant Andreu de la Quera. Les rutes guiades també presenten una altra novetat com és la sortida que porta per títol La Seu del 1714 i que està programada pel diumenge 5 d'octubre, i que s'emmarca en els actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió.

Sortim? /El programa de les rutes guiades a la Seu i comarca 2014-2015 comença avui amb la sortida que s'iniciarà des d'Estana per arribar fins a Prat de Cadí. Al tornar, la ruta continuarà cap als miradors del Pla de l'Àliga. Les rutes són una activitat gratuïta i per poder-hi participar cal apuntar-s'hi prèviament a Turisme Seu o Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT