PUBLICITAT

El Ral·li de Curtis posa a prova les aspiracions de Llovera al Grup N

  • El pilot andorrà ocupa la tercera posició a l?Espanyol i confia en millorar-la en la prova gallega
@PeriodicAND
MADRID

Periodic
Llovera i el seu Abarth, durant la primera prova del Campionat d'Espanya de terra, a Lorca. Foto: FOTOESPORT

Els tests que ha estat realitzant Albert Llovera (Abarth Grande Punto S2000) aquesta setmana han estat amb un terreny moll que, previsiblement serà el que es trobarà a Galícia, en la primera edició del Ral·li Concello de Curtis. Aquesta serà la segona prova puntuable per al Campionat d’Espanya de ral·lis de terra on l’andorrà ocupa la tercera posició de la classificació general provisional del Grup N. Galícia posarà a prova un Llovera que arriba després de variar la seva posició al volant, especialment a la cama esquerra per evitar que es reprodueixi una nafra amb què va acabar la primera cita, a Lorca.

Després de córrer al ral·li murcià que obria el calendari espanyol de terra i acabar tercer, la intenció del pilot andorrà és millorar la posició.  Ara suma 27 punts, pels 30 que en té en la segona plaça Eduard Forés, i els 35 d’Àlex Villanueva, que és el líder en el Grup N, on Llovera aspira a guanyar el títol. «Les sensacions durant els tests han estat molt bones i estem esperançats en poder millorar la tercera plaça de la prova inicial», va dir el pilot després d’una setmana de proves en moll.

«El test el volíem fer dimarts», va dir Llovera, que explicava les dificultats que havien tingut perquè les pluges havien estat quantioses: «La gran quantitat de pluja caiguda va deixar la pista impracticable i vam decidir ajornar-ho 24 hores». Així, dimecres va ser el dia de provar els canvis i el terreny moll que, se suposa, es trobarà a Galícia. «Crec que hem tingut un terreny molt semblat al que possiblement ens trobarem a Curtis, pistes humides i sense tolls d’aigua. O sigui que molt satisfets per haver pogut provar en aquestes condicions. Ja seria el súmmum de la mala sort que a Galícia ens trobéssim pistes seques i amb molta pols».

En tot cas, Llovera és un pilot que s’adapta a la perfecció al canvi de terreny, amb la qual cosa un terreny sec serviria per posar a prova el seu pilotatge, especialment en un recorregut que és una novetat per tots els pilots, ja que en teoria és secret. 

EL RECORREGUT, SENSE PRÈVIA AVUI / Els organitzadors de l’esdeveniment, Ral·li Club Coruña i Agrupació Esportiva Nord-oest Motor, han preparat per a la seva estrena en el Campionat d’Espanya de l’especialitat un traçat de 263,94km, dels quals 104,16km seran de velocitat. Les especials cronometrades seran 10 (5 de diferents). D’aquestes especials, cal destacar la inicial (A) , que amb 16,54km pot establir diferències importants des de l’inici. També la (D), de 12,85km, que es disputarà en la recta final del ral·li, serà un obstacle complicat. Les tres especials restants tenen un traçat sensiblement inferior, B (7,92km), C (6,57km) i I (7,40km), encara que en cap cas cal perdre la concentració.

En el reglament particular de la prova estava previst per avui iniciar el I Ral·li Concello de Curtis amb una especial espectacle de 2km, però els organitzadors, per motius aliens a ells, s’han vist obligats a canviar aquest inici per la tradicional cerimònia de sortida.

L’inici real del ral·li serà demà a les 9.30h des d’A Corunya. Els trofeus als equips que hagin completat el traçat s’atorgaran el mateix dissabte a partir de les 18.30h.

CONFERÈNCIA DE LLOVERA / Abans de la competició, el pilot d’Abarth serà l’encarregat de donar una conferència sobre el món dels discapacitats que estarà oberta a totes les persones que hi vulguin assistir. És un dels actes programats pels membres del Club Ral·li Coruña amb motiu de la primera cita de terra que es disputa a Curtis. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT