PUBLICITAT

Mas vol la unió entre el Pas i les pistes aquest mandat

  • Defensa la implicació del comú amb el projecte de la Cabeca
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, confia que el projecte de millora de la zona de peu de pistes del Pas de la Casa s'iniciarà abans d'acabar aquest mandat. Assegura que s'estan mantenint reunions amb Saetde per tal de definir quines són aquestes millores i com s'han de fer. L'objectiu final és millorar i adecentar la zona de connexió entre el Pas de la Casa i la zona de peu de pistes. Un dels projectes que hi ha sobre la taula, de fet, és construir un telefèric que uneixi el poble amb la zona de debutants. Mas va fer aquestes declaracions en el marc de la diada de Sant Romà de les Bons.

El cònsol encampadà va deixar clar que la voluntat del comú és que el projecte de millora a peu de pistes «s'iniciï aquesta legislatura, ja que durant aquest mandat comunal hem de fer un canvi al Pas de la Casa». La voluntat del comú, va insistir, és obrir el poble a les pistes, ja que els darrers anys «s'han anat fent edificacions a peu de pistes, amb els garatges de màquines o els edificis de serveis, i ara es vol donar una nova imatge».

Un dels projectes que hi ha sobre la taula és el de construir un telefèric entre el poble i la zona de debutants. Tot i això, Mas va remarcar que això encara s'està definint i que, al cap i a la fi, «dependrà de la voluntat de Saetde, per veure on emplaça la zona de debutants o les activitats esportives que es fan a l'estació». Les negociacions amb la societat, va afegir el cònsol, «van molt bé, perquè ens estem reunint contínuament». En aquest sentit, va remarcar que «hi ha un esperit positiu i confio que podrem arribar a acords importants». Mas va afegir que «fins ara, Saetde poc invertia a Andorra, i el que volem és que inverteixi a la parròquia d'Encamp». Pel que fa al preu del projecte, el cònsol va dir que encara no es pot calcular, ja que aquest encara no està del tot definit.

El cònsol major encampadà també va reivindicar la implicació del comú amb el projecte urbanístic de la Cabeca. La consellera del grup mixt, Eluska Galdós, assegurava diumenge que la majoria comunal havia deixat que el projecte es frenés, i que s'hi havia desimplicat. Mas va explicar a l'ANA que «és un tema que el comú ja va aprovar, però com que hi va haver recursos de particulars, la comissió tècnica d'Urbanisme el va tirar enrere en una fase concreta».

És per això, va assenyalar, que «hem hagut de tornar a començar, i avui el comú està treballant en el sentit de poder tornar a publicar-ho». Tot i que no va voler parlar de terminis, Mas va assegurar que «fa una setmana i mitja, només quedaven pendents un parell de notes que havien de passar des de Govern, i després ja aprovar la publicació un altre cop definitiva del projecte, i aleshores seguir les tramitacions ordinàries».

‘La congelació de transferències / Mas també va fer referència a les negociacions dels comuns amb el Govern en relació a la congelació de transferències. El mandatari comunal va assegurar que les parts encara estan analitzant la proposta feta per Govern en la darrera reunió. Tot i això, va remarcar que «són demandes del Govern per a situacions excepcionals», i va afegir que «s'ha d'explicar molt bé, perquè els comuns estem fent sacrificis molt importants». Tot i això, s'hi va mostrar disposat a assumir part d'aquests sacrificis en assegurar que «penso que s'ha de tenir un esperit obert i un esperit d'Estat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT