PUBLICITAT

Sí a la Flecha, sí a la Lieja, sí al Giro

  • 'Purito' Rodríguez entrena amb certa normalitat el dia després de l'accident de l'Asmtel Gold Race i decideix córrer demà la segona cita de les clàssiques de les Ardenes
  • L'objectiu és «ajudar Dani Moreno», guanyador en 2013
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
?Purito' Rodríguez, diumenge quan va intentar reintegrar-se a la cursa de l'Amstel Gold Race, abans d'abandonar pels forts dolors Foto: EFE / EPA / BAS CZERWINSKI

«Amb dolor i limitat, però correrà la Flecha Valona i la Lieja», va assegurar ahir Àngel Edo, representant del ciclista resident Joaquim Purito Rodríguez, després que confirmés que el corredor va realitzar un entrenament per inspeccionar la cursa de demà. A més, el gran objectiu de la temporada, el Giro d'Itàlia, segueix en el punt de mira. La intenció és que arribi al 9 de maig a Belfast sense cap molèstia. La caiguda de diumenge a l'Amstel Gold Race hauria de quedar, doncs, com només un ensurt.

«Crec que és per a mi una obligació ajudar el meu company i guanyador d'aquesta carrera l'any passat, Dani Moreno» va afirmar Purito ahir a través del web oficial de l'equip Katusha. Moreno, també resident al Principat, va fer seva la cursa l'any passat agafant el relleu del mateix Purito, que s'havia imposat al 2012 després de ser segon en 2010 i 2011. «Al mateix temps sento que necessito aquesta carrera per estar al màxim nivell diumenge vinent a Lieja», a més explicava com havia anat el dia després de la caiguda, quan va topar contra l'asfalt amb el pit quan només havien transcorregut uns 90 quilòmetres de l'Amstel Gold Race: «He tingut molts dolors en els primers trenta minuts, però després he anat millorant. El principal problema està en l'esforç durant les pujades. A més, és diferent el rendiment en els entrenaments que en les carreres».

Segons va explicar Àngel Edo, representant del corredor, Purito va passar per mans de l'osteòpata de l'equip i de Jaume Hernández, i va dormir bé a la nit. «Afortunadament només ha estat el cop, es van descartar fractures i això és el més important, perquè el cop va ser molt, molt fort», va dir. La intenció és que mantingui el rodatge en competició durant la Flecha Valona de demà, i que es presenti a la Lieja-Bastogna-Lieja de diumenge, cursa que tanca el tríptic de les Ardenes, amb possibilitats de tenir un millor rendiment. «Estic content perquè la lesió ha millorat millor del previst», afirmava Purito en el web de Katusha. «He treballat dur per estar bé aquesta setmana i espero que aquest esforç no hagi estat en va», hi va afegir. En tot cas, per a la cursa belga Purito no amaga la seva «por» al Mur de Huy, on és la meta de la Flecha Valona, especialment després de veure que en els moments de màxim esforç és quan nota el cop a les costelles. «‘Ningú no ens va dir que seria fàcil'. De les primeres coses que t'ensenyen en ciclisme», va ser la piulada d'ahir del corredor a Twitter.

El Katusha serà a la Flecha amb Moreno, Giampaolo Caruso, Alexander Kolobnev, Dmitriy Kozonchuk, Alberto Losada, Eduard Vorganov, Purito i Ángel Vicioso.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT