PUBLICITAT

'Purito' pateix una caiguda a dinou dies de l'inici del Giro d'Itàlia

  • El resident topa amb el pit a terra i no té cap costella trencada però no descarta una lesió muscular
EL PERIÒDIC
VALKENBURG

Periodic
A l'esquerra ?Purito' es dol mentre li posen una bena al colze moments després de la caiguda. A la dreta, és revisat al pit per un metge Foto: EL PERIÒDIC

Dinou dies faltaven ahir per la disputa del Giro d'Itàlia, una de les grans cites que Joaquim Purito Rodríguez té marcada en vermell al calendari del 2014. El ciclista de Parets amb residència al Principat, líder del Team Katusha rus, té entre cella i cella guanyar la cursa italiana però no les té totes per poder complir amb el primer objectiu de pes d'aquesta temporada, donat que ahir va caure quan disputava l'Amstel Gold Race.

Corria el quilòmetre 100 de la clàssica de la cervesa, la primera de les tres clàssiques de les Ardenes que destaca per tenir nombrosos murs i passos per pobles amb carrers estrets on augmenta el perill de caure. En un d'ells, quan la carrera encara no havia patit cap revolució a tenir en compte tret d'una fuga de vuit corredors del pilot que posteriorment es neutralitzaria sense problemes, Purito va anar a terra impactant amb el pit. També es van veure afectats d'altres corredors com Andy Schleck o Ninki Sorensen. Allà es va acabar la carrera per a ell, que malgrat tot va tornar a pujar a la bicicleta per intentar prosseguir.

No va poder i immediatament el seu massatgista, Jaume Hernández, el va traslladar a un hospital. Te algunes ferides superficials, la més forta al colze, però les proves van descartar cap trencament de costella tot i que el ciclista català no acaba de trobar-se bé i està preocupat per si ha pogut patir alguna lesió muscular que faci perillar la seva participació al Giro. El pròxim dimecres hi ha la Flecha Valona –la va guanyar fa dos anys– i diumenge, la Lieja-Bastoña-Lieja, en les quals també està inscrit com a preparació en competició per a la gran ronda transalpina. Ara, però, és dubte.

TERCER ANY SEGUIT QUE ABANDONA / Purito, que acaba de proclamar-se campió de Catalunya per davant d'Alberto Contador, no té sort amb l'Amstel Gold Race. Aquesta vegada va arribar amb tres hores de retràs a causa dels problemes d'horari en el vol des d'Espanya. És el tercer any consecutiu que abandona la carrera holandesa, amb la caiguda de l'any passat encara en la retina, quan un corredor el va atropellar per darrere i li va colpejar un bessó. No té sort en aquesta carrera.

Tampoc li ajuda aquesta carrera alhora de puntuar per a la classificació UCI World Tour, en la qual s'ha proclamat campió en els dos darrers anys. Al llistat del 2014 el resident ocupa la 16a posició amb 107 a 201 punts del líder provisional, el corredor espanyol del Tinkoff Saxo Alberto Contador.

Qui sí viu un idil·li amb l'Amstel és Philippe Gilbert, belga de l'equip BMC que va creuar la meta més aviat que ningú, després de 251 quilòmetres entre Maastricht i Valkenburg. Era per a ell el tercer triomf en aquesta clàssica holandesa, després de les aconseguides al 2010 i 2011. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT