PUBLICITAT

Més de 300 empreses espanyoles s’han establert a Andorra des del 2012

Un total de 313 empreses espanyoles s’han instal·lat a Andorra des que, el juny de 2012 , el Principat aprovés la Llei d’Inversió Estrangera que permet als empresaris no nacionals posar en marxa un negoci sense necessitat d’un soci majoritari andorrà .
El volum de negoci inicial que han generat aquestes empreses és de 24 milions d’euros, segons ha detallat el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé .
Les demandes d’inversió espanyola al Principat des de l’entrada en vigor de la llei suposen, avui pràcticament la meitat del total de 700 que ha rebut el Govern.
L’obertura econòmica ha generat per al país, segons dades facilitades per l’Executiu, més de 60 milions d’euros .
«Fins a mitjans del 2013, el 58% de les sol·licituds que rebíem eren d’empreses espanyoles», ha comentat Missé, que també explica que durant els dos últims trimestres s’ha notat un canvi de tendència amb un augment «notable» de les demandes procedents de França, que ja representen un 27% del total.
De les 313 companyies espanyoles que han decidit desenvolupar la seva activitat a Andorra, el 40% són catalanes i la resta, principalment, madrilenyes.
Per sectors, la majoria d’empreses estan relacionades amb el comerç i el turisme (el 33% del total) i les noves tecnologies (10%). També hi ha companyies de l’àmbit de la salut i el benestar (6%) i el sector financer (8%) .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT