PUBLICITAT

Casadevall es mostra partidari de fer eleccions anticipades l'any que ve "perquè convé al país"

  • El cònsol canillenc veu possible un pacte entre el Partit Socialdemòcrata i ApC
15092010_casadevall
El cònsol de Canillo, Enric Casadevall. Foto: TONY LARA
El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, s'ha mostrat partidari de convocar eleccions anticipades l'any que ve "perquè convé al país" ja que no el beneficia la situació d'"indefinició" que es viu actualment. Casadevall ha fet aquestes declaracions al programa D'anar per casa d'ADRadio. El cònsol canillenc creu que "o bé el Partit Socialdemòcrata acaba fent un pacte amb ApC" que li asseguri el proper pressupost i els altres dos que queden i que aporti tranquil·litat a la legislatura o si no és així "millor que el poble digui si vol que governi el Partit Socialdemòcrata sol o vol que governi un altre". A més, Casadevall creu que si hi ha eleccions l'any que ve "als de centre ens farà espavilar", en clara al·lusió al procés de creació de la nova formació.
El cònsol major de Canillo veuria amb bons ulls la convocatòria d'eleccions anticipades de cara a l'any que ve ja que creu que la situació actual del país "inquieta a la gen"' i cal aportar estabilitat. A més, considera que un canvi de govern no afectaria al procés de negociació sobre les competències comunals que actualment estan duent a terme amb l'Executiu ja que creu que la modificació del text és una necessitat en la que tots hi estan d'acord.

Casadevall, a més, ha destacat que uns comicis avançats potser "ens faran espavilar" als integrants de les forces de centre que treballen en la constitució d'un nou partit. En aquest sentit, el cònsol canillenc creu que "no està el país ni l'economia per perdre el temps", i que es tracta de "tenir clar el què vols, qui és el teu adversari i ajuntar-ho tot per guanyar, perquè sinó ens perdem en batalles tontes' i estèrils".

Casadevall ha reconegut que hi ha posicions divergents en el si de la nova formació a l'hora de definir-la. El cònsol ha ressaltat la necessitat de crear un partit que aglutini les forces de centre, més enllà del nom o els candidats, i això l'allunya de crear una coalició, que sembla que és l'opció que veurien amb bons ulls tant Joan Gabriel com altres integrants de la formació. Casadevall ha explicat que una de les coses que se'ls retreu és que vulguin crear un nou partit i que encara no tinguin líder. Precisament, el cònsol creu que "no pots crear un partit nou amb un líder'" ja que per poder sumar el màxim de gent possible, s'ha d'obrir la formació, i un cop constituïda, buscar el millor candidat.

Casadevall també ha manifestat que "el model de fer un partit local no em sembla bé, però si la gent de Canillo ho vol fer que ho facin" en referència als moviments que s'han fet a la Massana. En aquest sentit, ha reconegut que al si de la formació canillenca "tenim un debat intern fort i al final guanyarà la idea que tingui més adeptes" i ha afegit que "si fan un partit local jo no hi seré i si intentem sumar al màxim jo estic disposat a ajudar, però no sé què passarà". Pel que fa als noms que podrien encapçalar la nova força de centre, Casadevall n'ha citat alguns dels que han signat el manifest, com són Estanislau Sangrà, Ladislau Baró, Vicenç Mateu o Jaume Serra, però ha afegit que la clau és "les ganes del candida"'.

Pel que fa a una possible sortida del Comú per concórrer a les eleccions generals anticipades, en cas que es fessin, Casadevall ha reiterat la seva intenció d'esgotar el mandat comunal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT